FC Fredericias mangeårig direktør, Stig Pedersen, fylder 60 år i dag. Vi ser tilbage på Stig Pedersens højdepunkter i sin tid som direktør i klubben og byen, hvor han også selv havde mange aktive år på grønsværen.

Siden 1996 har Stig Pedersen været ansat i FC Fredericia. Han er gået hen og blevet en stor institution i dansk fodbold i almindelighed og i særdeleshed i fredericiansk fodbold, hvor alle kender “Stig P”.

Stig Pedersen har været med fra de gamle rammer på Fredericia Stadion på Baldersvej, hvor der var fyraftensprofesionelle tilstande i FC Fredericia til i dag, hvor nye rammer ser dagens lys på Monjasa Park i etape 2 af stadionbyggeriet.

I nogle år kæmpede FC Fredericia om at blive en fast bestanddel af 1. division. I 1998/99-sæsonen blev det til en oprykning, men derefter fulgte en nedrykning og en oprykning igen i 2000/01-sæsonen.

Siden har FC Fredericia været at finde i 1. division, og er dermed det hold, der har ligget længst tid i træk i landets næstbedste række. Flere gange har det været lige ved at kulminere med en oprykning til Superligaen. Tre gange er holdet endt på en tredjeplads, første gang var i 2003. Tabelmæssigt var fredericianerne tæt på at rykke op, men med syv point op til Frem på andenpladsen var der ikke så meget snert af oprykning.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

I 2003 finder man også en af de største triumfer i fredericiansk fodboldhistorie. Storebroren, Vejle Boldklub, gæstede Fredericia Stadion, der var proppet til randen. Hovedtribunen var udsolgt, og rundt om på græsarealerne var der også en stor folkemængde. På banen leverede FC Fredericia en magtdemonstration, og fra lægterne kunne Stig Pedersen og co. se holdet vinde sensationelt med hele 6-1. Der hænger den dag i dag stadig presseklip fra kampen i thansen lounge på Monjasa Park.

For at rykke sig yderligere skulle der ske noget nyt. Et nyt stadion blev bygget ved siden af Fredericia Idrætscenter, og i den forbindelse blev Stig Pedersen ansat som fuldtidsdirektør. Det skulle være med til at rykke fodbolden til næste skridt i Fredericia. De de nye rammer skulle skabe en større professionalisme omkring fodbolden i Fredericia. Med blandt andet hovedsponsoreren og medejeren Monjasa A/S som en stor medspiller, var denne satsning med til at rykke fodbolden til nye højder i Fredericia.

I 2010 kulminerede det næsten og man var et mulehår fra en oprykning til den forjættede Superliga, men en sort aften i Kolding, blev det til et nederlag i de sidste sekunder. På lægterne stod Stig P og klubbens bestyrelse tavse sammen med et talstærkt fredericiansk udebanepublikum. Lige ved og næsten. I dagene forinden havde der også været uro i fodboldens verden, da den daværende FCF-træner Peter Sørensen blev offentliggjort hos de hvide i Aarhus – men måske tilført et sort aspekt i bevidstheden hos FC Fredericia-spillerne.

Igennem tiden har der været flere højdepunkter for Stig og FC Fredericia. Flere af dem til pokalaftener på Monjasa Park. I 2018 kulminerede det, da fredericianerne nåede frem til pokalsemifinalen efter at have ekspederet selveste AaB og AGF ud undervejs. Modstanderen i semifinalen var Silkeborg IF. En lokal fodboldfeber, der aldrig var set lignende i Fredericia, ramte fæstningsbørnene. Den april-aften tilbage i 2018 kunne Stig godt have brugt den nye tribune på modsatte langside. Kampen blev tabt, men man viste, at fodbolden kunne samle den fredericianske befolkning.

I 2018 indgik FC Fredericia et samarbejde med FC Midtjylland, der ikke er set lignende i dansk fodbold. Midtjyderne ville med samarbejdet sende spillere til FC Fredericia på lejeaftaler for at få erfaring i 1. division, og det har siden givet FC Fredericia adgang til en række spillere, som klubben ikke ville kunne være i nærheden af at hente normalt.

Det mest markante eksempel kom i den første sæson under samarbejdet, da det canadiske forsvarsmonster, Manjrekar James, blev udlejet til FC Fredericia. Han leverede en kvalitet, der sjældent var set i 1.division. Også i denne sæson har spillere som Elias Olafsson og Raphael Onyedika vist sig at være fra en hylde, der er over den, som FC Fredericia kan handle fra normalt.

Samtidig med samarbejdet med FC Midtjylland trådte i kraft, fik FC Fredericia Jonas Dal som cheftræner. Dal løftede FC Fredericia til nye højder og i 2020 endte det med at give en cementering af holdets bedste placering nogensinde som nummer tre i 1. division, og i den her sæson er holdets nye cheftræner, Michael Hansen, igang med at sætte sit præg på holdet med en mere direkte spillestil. 

Hvad fremtiden bringer sportsligt er ikke til at spå om, men med en ny tribune, der snart er klar til indvielse, står fodbolden i Fredericia til at blive løftet til nye højder med Stig Pedersen som direktøren bag projektet. Det bliver spændende at følge, men i dag står i Stigs tegn, og mon ikke hans fire børn og Charlotte får fejret den fredericianske fodbolddirektør efter alle kunstens regler.

Tillykke med dagen, Stig P og tillykke med de imponerende resultater med begrænsede fodboldmidler.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer