Det er ikke et lille lokalbrag, der spilles i aften, når FC Fredericia og Vejle Boldklub tørner sammen. Set med fredericianske briller betyder det meget at slå fodboldstorbroderen fra Vejle, der ikke har tabt siden august i Nørreskoven, hvor netop aftenens hjemmehold spillede en pragtkamp. Vi har talt med FC Fredericias direktør om kampen i aften. 

Vejle Boldklub har en fodboldhistorie, der er svær at matche – og besøger man klubben ser man flere fyldte pokalskabe, men i aften vurderer FC Fredericias Stig Pedersen, at kampen er nogenlunde lige. 

“Det er først og fremmest et lokalopgør, en kamp vi altid ser frem til at spille. Det er altid spændende, når vi skal møde Vejle. Vejle er en storklub, og i øvrigt en klub, som vi har et godt forhold til uden for banen, et hold vi samarbejder og sparrer med, men i aften går vi efter at vinde,” indleder Stig P og fortsætter:

“Jeg vurderer, at det er en lige kamp. Vejle har ikke tabt siden de tabte til os i Nørreskoven, så de tørster helt sikkert efter revanche. Vi spillede en fantastisk kamp, og det tror jeg også, at vi kan gøre i aften.” 

https://www.vinmedmere.dk/

Det er første gang, siden fodbolden fik lov at åbne igen, at I spiller hjemme, hvordan bliver det?

“Det bliver nok som, da vi spillede uden tilskuere mod Viborg. Det er naturligvis specielt, og jeg bemærker også, at det ikke er blevet til mange hjemmesejre i denne tid, men det normaliserer sig nok, og jeg håber, at vi starter i aften hos os,” siger Stig Pedersen.

Med en sejr, så har I kun fire point op, mens et nederlag er minus 10, ligger det i baghovedet? 

“Uanset hvordan det går, så er det en kamp af de tilbageværende 12. Et nederlag i aften og 10 point efter Vejle kan virke langt væk, men det er en 3-points-turnering, så løbet er aldrig kørt. Vi har et mål om top tre, hvilket også giver en økonomisk gevinst, og i øvrigt vil være den bedste placering for os i 10 år. Det vil give os et godt rygstød med den kommende stadionudvidelse,” siger Stig Pedersen og fortsætter:

“Derudover er denne tid jo stadig uberørt land særligt, når vi spiller uden tilskuere, meget kan ske endnu. Det kan også være, at der åbnes mere op, men lige nu er dette et vilkår for mange i underholdsningbranchen, hvilket alle forstår. Det skal gå den rigtige vej i samfundet, og så må vi fra fodboldens side gøre vores undervejs.”  

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Hvis vi ser på spillerne i aften, så er I uden anfører Christian Ege, men generelt, hvordan ser du jer i aften? 

“Vi er uden Ege, der spillede en fantastisk kamp på midtbanen i Vendsyssel. Han er en vigtig spiller, og ham vil vi savne. Men andre må træde til. Jeg vil faktisk sige, at uanset hvem Jonas Dal sætter på banen i aften, så er det kollektivet, der skal fungere. Vi skal fungere som et hold og så er jeg sikker på, at vi spiller fantastisk,” slutter Stig Pedersen.

Det er klokken 20.00, at FC Fredericia spiller mod Vejle Boldklub og kampen kan følges live i tekst på www.fredericiaavisen.dk 

Leave a Reply