Sæsonen er slut i NordicBet Ligaen, og det er tid til at se frem mod næste sæson, hvor FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, håber at holdet forbedrer placeringen.

En sjetteplads blev det til i den forgange sæson, hvor FC Fredericia havde ambitioner om at spille med i toppen. Det skete også i store dele af sæsonen, og muligheden for at ende i top-3 var til stede frem til næstsidste spillerunde.

Næste sæson bliver anderledes. Strukturen i NordicBet Ligaen bliver anderledes med kun en oprykker, og der er ingen playoff-pladser at spille om, men til gengæld er der et pengemæssigt aspekt i at ende i toppen.

“Vi har en ambition om at spille med i toppen igen. Inden vi laver en målsætning skal vi se, hvordan truppen ser ud. Vi skal også se, hvilke hold, der rykker op og ned – det har også noget at sige. Som udgangspunkt skal vi til næste sæson have en sæson, som vi aldrig har haft før hvis vi skal rykke op, men anden- og tredjepladsen er også attraktiv, da det giver en pengepræmie på fire millioner til andenpladsen og to millioner kroner til tredjepladsen,” siger FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, til Fredericia AVISEN, og fortsætter:

“Der sker også noget andet nyt. Der er tre nedrykkere, og der har vi ikke været i nærheden i den afsluttede sæsonen, men man skal klare sig godt for ikke at være blandt de hold, som kan rykke ned. Vi anser os selv som et hold, der ikke skal komme i vanskeligheder. Rækken kan hurtigt blive sådan, at der ikke er noget at spille for med kun én oprykker, men det skulle gerne have betydning, at der er penge på spil. Hvis vi bliver 2’er, så kan det mærkes med et pengemæssigt plaster på såret. Vi skal udvikle os, og en sjetteplads er også okay, men heller ikke mere. Jeg håber, at vi kan forbedre placeringen til næste sæson.

“Det interessante bliver 2020/21-sæsonen, hvor vi starter ud med 12 hold i NordicBet Ligaen og Superligaen. De to rækker bliver helt ens, og der er 22 kampe i grundspillet, hvor de seks øverste i NordicBet Ligaen kommer til at spille om oprykning, og de seks nederste spiller om nedrykning.”

Et andet aspekt, der spiller ind i forhold til målsætningen er de andre holds tropper. Eksempelvis lader det til, at FC Roskilde skal skære i deres budget og gå fra at være fuldtidsprofessionelle til at være deltid.

“Det er et billede på, at det ikke er let. Vi hænger også lige med neglerne her, og man skal passe på ikke at blive fanget i ikke at kunne lave en opbremsning. Vi har en flot opbakning fra Fredericias erhvervsliv, men man skal hele tiden være påpasselig omkring økonomien, da den er afgørende for, hvor man bliver placeret. Det så vi også i den her sæson, da det var holdene med de højeste budgetter, som tog de tre øverste pladser,” siger Stig Pedersen med henvisning til Silkeborg, Viborg og Lyngby.

Mens der ikke er offentliggjort nye navne i FC Fredericia til næste sæson er det offentliggjort, at Mathias Jacobsen og Christian Sørensen forlader klubben, når deres kontrakt udløber d. 30. juni.

http://bit.ly/sofielindelecture