FC Fredericia tager søndag hul på sæsonen i NordicBet Ligaen, hvor Vendsyssel er modstanderen, og direktør Stig Pedersen er fortrøstningsfuld.

I lørdags spillede FC Fredericia sidste træningskamp forud for sæsonen. Modstanderen var Hamburger SV II, men søndag er det alvor mod Vendsyssel.

“Vi er fulde af optimisme, og vi glæder os til sæsonstarten. Det er dét, som vi har arbejdet frem mod hver dag, og det er altid spændende at komme i gang. Man ved ikke hvem der bliver toneangivende i rækken, men vi forventer en lige række. For vores eget vedkommende glæder vi os specielt til lokalopgørene, som gør rækken sjovere for os,” siger Stig Pedersen til Fredericia AVISEN.

NordicBet Ligaen i år ser ud til at blive hårdere end i de forgange sæsoner. Nedrykkerne er gode mandskaber i form af Vejle og Vendsyssel, og strukturen med tre nedrykkere kommer også til at spille ind.

“Vi vil gerne slutte i den øverste halvdel, men rækken adskiller sig fra de andre år. I løbet af sæsonen vil der være kamp om at undgå at være på de pladser, og det kommer til at kræve flere point i år end normalt for at sikre sig overlevelse,” siger Stig Pedersen, der afviser at han føler sig presset af, at der er tre direkte nedrykkere i en formentlig tæt række:

“Jeg føler ikke, at vi er presset, og det er det ikke vi fokusere på. Vi ser os selv i den øverste del af tabellen. Se eksempelvis Roskilde sidste år, der fik de en dårlig start – den kom de sig aldrig over. Derfor er det vigtigt at komme ud af starthullerne fra første kamp. Jeg tror, at den her sæson bliver mere resultatfodbold end sidste år, da holdene vil være mere stresset.”

I sæsonpremieren står der Vendsyssel på programmet, men selvom der venter en Superliga-nedrykker lader Stig Pedersen sig ikke kyse.

“Det har vi prøvet før mod Esbjerg for to år siden, hvor vi spillede en god kamp, men tabte. Vendsyssel har mistet mange og må stå med en følelse af, at de skal finde ud af, hvor de står i forhold til de øvrige hold. Nedrykningen kan godt sætte sig lidt, de bedste har skiftet klub, og det betyder , at dem der styrede det for dem er væk, og der skal nye ind i den rolle,” siger direktøren og slår fast:

“Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at de kommer med et stærkt hold. De har et større budget end vores, og de har en masse erfaring fra sidste år i Superligaen. Det er fint, at vi møder dem i føste kamp, da der er pres på dem med ny træner, og vi spiller hjemme på Monjasa Park. I foråret gjorde vi det rigtig godt på hjemmebane, og det vil vi gerne fortsætte med. Hjemmebanen er vigtig for os, og vi glæder os til at se fansene,” slutter Stig Pedersen.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her