Stig Gerdes, som mistede sin autorisation den 13. januar, har sendt et åbent brev til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V):

Kære sundhedsminister Ellen Trane Nørby

Jeg har mistet min autorisation som læge, fordi jeg ikke har samarbejdet med psykiater Nils Balle Christensen og værgen Kaj Stendorf om en ubetydelig medicin-korrektion vdr. patienten Karina Hansen, som selv ønskede hjælp til at komme ud af sit medicinforbrug.

Det er fuldstændig grotesk og udemokratisk, at 2000 patienter tages som gidsler, og en læge fratages sit erhverv, fordi lægen har hjulpet en patient ud af psykiaterne på Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelsers greb.

Hvordan har det kunne lade sig gøre, at en lille gruppe psykiatere på Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser så fuldstændigt er lykkedes med at korrumpere sundhedsvæsenet med deres psykiatriske forklarings- og behandlings-model for stor set alle sygdomme?

Som Sundhedsminister har du det overordnede ansvar for at Styrelse for Patientsikkerhed har bragt kaos for borgere og læger i Fredericia samt i Region Syddanmark

Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser bygger alle sine behandlinger på PACE-forsøget, men en nyligt foretaget revaluering af forsøget tilbageviser begrebet funktionelle lidelsers validitet som byggende på forsknings-svindel, hvilket Sundhedsstyrelsen, læger, politikere og sundheds-arbejdere bør tage til efterretning.

Situationen er ulykkelig, fordi mine kolleger ikke kan passe mine patienter, da de er overbebyrdede. Der er lige to læger i byen, der er holdt op, den ene pga. alder, den anden pga. svær sygdom. Regionen er ikke til nogen hjælp. De siger, at jeg selv skal sørge for mine patienter, og jeg kan af gode grunde ikke gøre noget, da det er umuligt at skaffe en vikar eller sælge praksis. Jeg ved godt, at der er lægemangel, og hvad regeringen gør for at få flere læger til almen praksis, men vi står i en akut problemstilling, som skal løses nu og her, hvis ikke situationen skal eskalere, og det er dit ansvar som højeste myndighed at løse det, fordi ingen andre kan.

Den retfærdige løsning er, at Styrelsen for Patientsikkerhed indrømmer, at de har taget fejl og giver mig min autorisation tilbage, hvilket jeg dog ikke forventer, at Styrelsen for Patientsikkerhed har pondus og moral til at gøre.

Men du skal vide, at Karina Hansen på den nuværende medicin-dosis ikke mere har PTSD-flachbacks, hvilket vil sige, at hun afslappet, glad og uden tvivl i langsom bedring.

Hvis Styrelsen for Patientsikkerhed kan fratage mig min autorisation på ovennævnte grundlag uden at skele til, at patienten selv ønskede hjælp og er i tydelig bedring, så vil jeg mene, at det er en skandale på linje med alle de andre skandaler Sundhedsstyrelsen også har på sin samvittighed gennem de sidste 15 år. Det undrer mig, at nogen overhovedet kan have tillid til den Styrelse.

Jeg vil opfordre lægernes fagforeninger til at gå ind i sagen, idet den har principiel karakter for lægers retssikkerhed.

Venlig hilsen

Stig Gerdes

Formand for Borgerretsbevægelsen

Skribenter på Fredericia Avisen udtrykker ikke nødvendigvis redaktionens eller Fredericia Avisens holdning.