Kære Kolleger

Jeg skriver til Jer vedr. Karina Hansen for at berolige Jer.

Jeres bekymringer omkring hendes tilstand har gjort, at I har kontaktet Styrelsen for Patientsikkerhed, og det er nu endt ud med, at jeg midlertidigt har fået frataget min autorisation som læge med den begrundelsen, at jeg, fordi jeg har blandet mig i behandlingen af Karina Hansen, har handlet groft uforsvarligt, hvilket jeg ikke har, tværtimod.

Karina blev tvangsindlagt hos Jer den 20.06.2016, og udskrevet igen den 30.06.16.
Hun blev indlagt på rød tvang, grundet akut psykotisk tilstand, og at hun er kendt med en PTSD lignende tilstand. Hun fik ordineret medicin og faldt til ro, men efterfølgende var hun flere gange tæt på at blive tvangsindlagt, fordi hun var så dårlig.
I anbefalede, at hun trappede ned og helst ud af Olanzapin og Mirtazapin, men overlæge Niels Balle Christensen kunne ikke klare opgaven, og bad jer derfor om fortsat at have kontakt med Karina Hansen.

Den 17.10.16 tog hun på en uges ferie hos forældrene, og derfra vendte hun aldrig tilbage til opholdsstedet Tagdækkervej, hvor der pr. 1.11.16 var planlagt at flytte Karina til en institution i Horsens for narkomaner og alkoholikere.

Karina ville ikke tilbage til Tagdækkervej, og forældrene beholdt hende hjemme, og jeg overtog behandlingen. På grund af megen stivhed i muskler og mimik reducerede jeg hendes medicin løbende, og hun får nu tablet Mirtazapin 15 mg til natten, hvor hun fik 30 mg før den 17.10.16, samt tablet Olanzapin 12,5 mg, mod 20 mg før den 17.10.16. Endvidere har jeg startet hende op på tablet Eutyrox, hvor hun får 75 mikrogram dagligt mod lavt stofskifte. Opholdet hos forældrene har bedret hendes tilstand væsentligt, og jeg vil anmode jer om at se den vedhæftede fil, der beskriver Karina Hansens flashbacks fra den 23.10.16 til den 24.02.17, hvori det ses, at hun nu er inde i en rolig og velafbalanceret periode uden alvorlige flachbacks.

Karina Hansen har fået det betydelig bedre, hun er afslappet, hun er glad, dog er familien stadigvæk på vagt overfor eventuelt overgreb fra det officielle Danmark.
Karina har på intet tidspunkt været ude af sin psykiatriske medicin, men det håber jeg, hun kan komme inden for overskuelig fremtid, ligeledes at hun begynder at tale, og hun bliver så rask, at hun kan klare sig selv i egen bolig.

Karinas Hansens behandling på Hammel Neurocenter har udløst en PTSD, som fortsat giver hende flashbacks, men disse er under kontrol med den nuværende medicin.

Jeg vurderer ikke, der er behov for psykiatrisk behandling, hun skal have ro og sikres fred fremover, således hendes PTSD og myalgic encephalomyelitis kan få optimale omstændigheder for ikke at bryde ud igen.

At jeg har mistet min autorisation på denne sag, har bevirket, at ingen praktiserende læge vil have Karina Hansen som patient, og at ingen psykiater i miles omkreds tør vurdere hende, fordi sagen er så kontroversiel. Styrelsen for Patientsikkerheds fratagelse af min autorisation har altså bevirket, at Karina Hansens patientsikkerhed er ikke eksisterende.

Ved psykiatrisk afdeling, Risskov godt, at der findes en nøjagtig ’drejebog’ over, hvad der sker i psykiatrien med patienter med energitabs-sygdomme og med deres forældre?
I ’drejebogen’ kan man også læse, hvad der sker med læger, som ikke vil anerkende psykiatrisk tilgang til fysiske sygdomme, og hvordan forsikringsselskaber styrer politisk og sparer enorme summer på resultaterne denne styring?

Venlig hilsen
Stig Gerdes
Formand for Borgerretsbevægelsen

Læs også: Et åbent brev til minister Karen Ellemann fra Stig Gerdes

Skribenter på Fredericia Avisen udtrykker ikke nødvendigvis redaktionens eller Fredericia Avisens holdning.