Code of Care i Fredericia nedsatte for et halvt år siden en taskforce – og siden har de samlet 85 virksomheder til et stort arrangement i MesseC. Her fangede Fredericia AVISEN stifter af Code of Care, Peter Nørgaard, til en snak om socialt ansvar.

“Code of Care er en gruppe erhvervsledere fra danske erhvervsvirksomheder, der selv tager et socialt ansvar i vores virksomheder. Vi er rundt og sprede det gode budskab for at få andre virksomheder til at tage et socialt ansvar. Der er rigtig mange virksomheder der tager et socialt ansvar, men stadigvæk har vi over en halv million udenfor arbejdsmarkedet. Så der er brug for, at langt flere rækker hånden frem”, fortæller Peter Nørgaard.

“I Fredericia Kommune taler vi om 1400, der er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. Det koster et svimlende højt beløb for Fredericia Kommune. Her skal vi stå sammen som erhvervsliv og række hånden frem mod dem, som i den grad også fortjener en plads”, fortsætter han.

“I dag er dem der føler sig udenfor, de føler sig for alvor udenfor. De føler sig som dum uden arbejde. Det er simpelthen ikke respektfuldt og i orden – og derfor er der voksne mennesker der skal rejse sig op og sige: Vi må gøre noget!”, forklarer Nørgaard.

Hvorfor valgte du i sin tid, at du og din virksomhed skulle tage socialt ansvar?

“Det var der mange grunde til, men der var særligt én grund. Der var udvekslinger af racistiske vittigheder i kantinen, og der blev vi enige om, at det var ikke den stemning vi ville have. Så der ansatte vi en somailer, for så måtte de lære det – og finde ud af, at det var jo ikke så frygteligt. Det var starten på det for os i sin tid. Vi tog også en beslutning om, at 15% af vores ansatte skulle være folk fra kanten. Det var let nok, da der kun var 15 ansatte, men i dag er vi 350 – og vi har fulgt det hele vejen”, svarer Peter Nørgaard.

Du kan se hele interviewet med Peter Nørgaard i toppen af denne artikel. Du kan også læse meget mere om Code of Care her:

http://www.enggaard.dk/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer