Fredericia HK tog torsdag aften hjemme imod TMS Ringsted. En kamp mellem ligaens nummer 8 og nummer 13. Det var en kamp, der på grund af de nylige udvikling i Corona-situationen blev spillet i en helt tom thansen ARENA. To hold der begge kæmper med alt de har – men i kampen stod det klart, at FHK er et niveau over Ringsted og ligaens bund.

I thansen ARENA var ikke andre end de absolut mest nødvendige mennesker, kulissen er ikke hvad den plejer at være – et frygtet fort som alle modstandere frygter at komme til. HK Ultras måtte tage plads hjemme i stuerne, hvor de kunne følge en livestream produceret af AVISEN.

Det var en kamp, hvor Anders Kragh Martinussen kom godt fra start. Før der var gået to minutter havde den hårdtskydende højre back hamret to bolde i kassen. Blot tre minutter skulle der gå før den altid ihærdige Christian Dalmose på TMS Ringsted bænken hamrede hånden på timeoutknappen og forlangte en samtale med sine spillere.

FHK havde gennem første halvleg det klare overtag. Selvom gæsterne fra TMS Ringsted til tider kom tæt på, så var det et fattet Fredericia-mandskab der gang på gang hamrede kuglerne i kassen og trak fra gæsterne. Tilsat en håndfuld store redninger i FHK-målet fra keeper Emil Tellerup, så var vilkårene for gæsterne meget svære.

Efter et kvarters spil skiftede TMS Ringsted keeper og ind kom Frank Mikkelsen aka. TV-Frank. Det er manden der altid er garant for store redninger og en vild gnist. Han indledte sine første minutter på banen med et par gode redninger.

Mikkelsen vs. Tellerup kunne man meget vel beskrive det sidste kvarter af første halvleg. I den ene ende tog Mikkelsen den ene afslutning efter den anden, og i FHK-målet gjorde Emil Tellerup er ihærdigt forsøg på holde hjemmeholdet foran. Angrebsmæssigt hjalp hans holdkammerater ikke meget – hektiske beslutninger og forhastede skud gav Frank Mikkelsen optimale vilkår.

Ved stillingen 13-12 til Fredericia HK efter 25 minutters spil var det FHK-assistent Ole Damgaard, der måtte en tur til timeoutknappen, for at få rettet op på FHK’s spil. Det resulterede hurtigt i et fodskifte af Stoklund og en udvisning til gæsterne.

I tomt mål kunne Anton Bramming smide bolden i kassen til udligningen 14-14, men den tidligere TMS’er og nuværende FHK-playmaker, Nicolai Nørager, gjorde det onde ved sine tidligere holdkammerater og hamrede bolden i kassen. Derefter kom først Meyer og siden Bisgaard, der sikrede FHK en pauseføring på 18-14.

Det var et lidt mere fattet Ringsted-mandskab der kom ud til anden halvleg, men FHK bevarede og forsvarede føringen. Igen var det Frank Mikkelsen i målet, der med lidt for lette vilkår, pillede pynten af FHK-skytterne.

FHK forsøgte sig defensivt med en mere offensiv formation, hvor den hurtige Kasper Young blev lagt frem for at forstyrre TMS Ringsted. I den anden ende var det en flyvende Martin Bisgaard, der var sikkerheden selv i sine afslutninger – selv i pressede situationer.

Tellerup og Mikkelsen fortsatte parløbet, begge lige omkring de 40% i midten af anden halvleg. Men to gode FHK-aktioner – og så var hjemmeholdet atter i front med fire. Selvom spillet ikke var prangende, så formåede hjemmeholdet at bevare fatningen og en føring.

De to stærke keeperpræstationer blev ved, men det var også en utilfreds FHK-træner, Jesper Houmark, der med ti minutter igen tog en timeout. Angrebsspillet fungerede ikke og vilkårene for Frank Mikkelsen var lidt for gode.

FHK fik med en scoring af Jakob Mikkelsen bragt sig i front med 5 – og derfra var alt tvivl om hvem der skulle løbe med sejren væk. Lige efter, der var det selvsamme Mikkelsen der bragte FHK i front med 6. TMS Ringsted lignede et hold der havde givet op, og Fredericia HK satte cruise control på og kørte sejren sikkert i hus. I de døende minutter var det unge Mikkel Løvkvist der fik chancen i målet – og han kvitterede med to redninger.

FHK vandt kampen sikkert med cifrene 30-24. Med det har FHK skrabet hele 16 point sammen, hvilket lige nu rækker til en 8. plads – der altså betyder slutspil.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer