Forside Danmark Stemmeprocenten i Fredericia markant forbedret

Stemmeprocenten i Fredericia markant forbedret

DEL
Der var massevis af smil blandt de valgtilforordnede på Rådhuset. Anders Vikke ses til højre på dette billede. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Gennem dagen har Fredericia AVISEN besøgt valgstederne, og alle steder er vi blevet mødt at glade valgtilforordnede, vælgere, børn og hunde. Og det kan ses på stemmeprocenten, der rammer hele 61,2 procent mod 52,68 procent ved sidste valg i Fredericia.

“Det har været en god dag, og vi har haft et jævnt flow hele dagen. Det er fornøjelse at stå her på en valgdag. Det er jo demokratiet, vi fejrer hver gang, vi går til valg,” sagde Valgstyreformand og byrådsmedlem Karsten Byrgesen, da Fredericia AVISEN var på Rådhuset, hvor valget blev ringet ud med militaristisk præcision kl.20.00

Stemmeprocenterne har gennem den senere tid været et af de større emner for EP-valgene, og denne gang har ikke været nogen undtagelse. I månedsvis har politikere, journalister, skuespillere, bloggere med videre kæmpet for at få danskerne til stemmeurnerne. Og som dagen skred frem på Fredericia Rådhus ser det fornuftigt ud.

“Jeg er godt tilfreds, jeg har ikke de endelige procenter endnu, men jeg synes, at der har været mange mennesker, og da vi som sagt har haft folk igennem hele dagen, har jeg en formodning om, at vi lander på en fornuftig stemmeprocent,” sagde Karsten Byrgesen.

Imens der blev spist lidt flere karameller og gnavet i æblerne, ventede vi på stemmeprocenten for Fredericia Kommune. Og så skete det, klokken 2053 tikkede en mail ind, hvor vi kunne se, at stemmeprocenten i Fredericia var steget.

“Jeg er virkelig glad. Det er flot. Jeg glæder mig over, at stemmeprocenten i Fredericia til EU-valget er øget markant i forhold til seneste EU-valg, til trods for, at vi ved sidste valg stemte om en tronfølgelov samt, at vi frygtede, at EP-valget ville drukne i FT-valget. Jeg håber også, at tallene senere viser, at der har været flere førstegangsvælgere end sidst,” siger en stolt Demokrati og Borgerudvalgsformand, Christian Jørgensen.

Fordelingen af stemmerne på partierne fra Fredericia foreligger i aften, dog optælles de personlige stemmer først i morgen.

Her er tallene:

Samlet:  61,2 %

Herslev:  66,7 %

Bredstrup-Pjedsted: 71,3  %

Erritsø:  69,74%

Gymnasiet:  59,93 %

Rådhuset: 55,06 %

FIC:  55,39 %

Taulov:  69,31 %

Bøgeskov:  74,15 %

Tallene fra EP-valget i 2014

Gymnasiet: 51,7 Bredstrup/Pjedsted: 63,4 Erritsø: 58,66 Herslev: 62,96 Taulov: 58,73 Skjoldborgvejens skole (nu hallen): 46,17 Bøgeskov: 66,82 Rådhuset: 44,1

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?
DEL