Afsløring af kunstkonkurrencens vindere fredag den 20. september kl. 14.00

De reformerte huguenotter kom til Fredericia efter en kongelig indbydelse. Landet fattedes penge og kongen vidste, at der i Brandenborg området boede nogle franske flygtninge, som var gode tobaksdyrkere og avlsbrugere. Især tobaksdyrkningen kunne blive en god indtægtskilde til statskassen. En aftale kom på plads den 29. september i 1719. Det fejrer Reformert Menighed over hele året 2019 med et omfattende program indeholdende en lang række forskellige offentlige arrangementer, hvor flere af byens kulturinstitutioner og private også byder ind med oplevelser, fordelt over året.

Et af de store tiltag var at invitere otte lokale kunstener til, med hver deres form og udtryk at vise:

Den Reformerte Menigheds betydning for og spor i Fredericia, historisk og nutidigt”.

Værkerne er udstillet i Rådhusets forhal og udstillingen blev åbnet af formand for kultur- og Idrætsudvalget Lars Ejby Pedersen ved en reception på Kulturnatten, fredag den 30. august.

Der er udpeget tre dommere: Kulturudvalgsformand Lars Ejby Pedersen, fotograf Helle S. Andersen Fredericia og museumsdirektør på CLAY i Middelfart Pia Wirnfeldt. Derudover har alle interesserede kunnet benytte sig af muligheden for at stemme på et af de 14 værker i Rådhusets åbningstid, helt frem til torsdag den 19. september kl. 12.00.

Alle stemmer tælles op og lægges sammen, og fredag den 20. september kl. 14.00 i Rådhusets forhal, afsløres de tre vindere af jubilæumspriserne. Dommerne og Reformert Menigheds formand Peter Honoré vil stå for afsløringen og prisoverrækkelserne. Reformert Menighed overrækker desuden et diplom til det kunstværk, som har fået flest borgerstemmer. Derefter trækker to af jubilæumsudvalgets medlemmer, Tove Sminge Møller og Rosa Engelbrecht, lod blandt de mange afgivne borgerstemmer om 15 sponserede gevinster fra Billunds Boghandel, Reformert menighed, private, Imerco Fredericia og CLAY Keramikmuseum.

Der vil desuden blive mulighed for at hilse på kunstnerne og deltage i den afsluttende reception.

Husk der kan stadig stemmes indtil torsdag den 19. september kl. 12.00.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her