I dag har Bente Ankersen 25 års jubilæum som medlem af Fredericia Byråd. Derfor har Fredericia AVISEN taget fat i tre af de personer der har arbejdet tæt sammen med Bente de forgangne 25 år.

Bente Ankersen blev første gang valgt til Fredericia Byråd ved valget i 1993, og tiltrådte altså 1. januar 1994 – 25 år siden i dag. Hendes første periode som byrådsmedlem var under J.B. Nielsen – og siden tog Uffe Steiner og nu Jacob Bjerregaard over. Fredericia AVISEN fangede begge på telefonen og hørte om de havde et par ord med på vejen til Bente – og de tøvede ikke med at sige ja. Heller ikke hendes tidligere kollega Henning Due Lorentzen tøvede med at fortælle om Bentes mange kvaliteter.

Uffe Steiner Jensen: Hun har været utrolig flittig og udholdende

“Jeg har kendt Bente i alle årene som et flittig og engageret byrådsmedlem, og hun har jo været rigtig meget rundt i hendes byrådsarbejde. Hun har arbejdet meget med det sociale område, og hun arbejde med tvangsfjernelser”, fortæller Uffe Steiner Jensen og fortsætter:

“Så kender jeg hende rigtig meget for det internationale udvalg vi havde i min tid, hvor vi passede vores venskabsbyer. Bente har været meget optaget af Ilulissat i Grønland, et arbejde som jeg tror hun var glad for. Hun var meget flittig og med på vores rejser når vi besøgte venskabsbyerne”.

“Jeg har kendt hende som kollega i vores mange år sammen i byrådet. Vi må have siddet sammen i 20 år. Jeg synes man udvikler et venskab. I det gamle internationale udvalg mødes vi stadig en gang om året, for at få talt sammen og hygge os. Også mindes noget af det arbejde vi lavede i udvalget”, lyder det fra Uffe Steiner Jensen.

Jeg vil meget gerne ønske Bente tillykke med det jubilæum hun har opnået. Hun har været utrolig flittig og vedholdende. Det kræver en særlig indsats at holde ved så længe

Uffe Steiner Jensen, fhv. Borgmester i Fredericia Kommune (A)

Bjerregaard: Bente er en solid fredericianer og solid socialdemokrat

“Bente er en solid fredericianer og solid socialdemokrat. Det er imponerende med mennesker som Bente der har brugt 25 år af sit liv på at gøre en forskel for Fredericia”, siger Jacob Bjerregaard og fortsætter:

“Stor ros og anerkendelse til Bente, det fortjener hun. Jeg er imponeret over, at hun holder kadencen og gør en forskel. Jeg synes også, at det er rigtig godt vi har så rutinerede kræfter som Bente, der kan være med til at hjælpe de nye kræfter. Det er virkelig flot, at hun har været her i 25 år”

Henning Due Lorentzen: Jeg er sikker på, at mange mennesker har stor glæde af dig

“Alene det, at Bente i 25 år har haft opbakning i befolkningen, det siger noget om hendes kvaliteter og folket der gerne vil hende, ellers sidder man ikke 25 år i byrådet. Hendes kvaliteter er mange, men det er nok især det, at hun er meget jordbunden. Hun slår ikke større brød op end der kan bages”, siger Henning Due Lorentzen.

“Jeg har været gruppeformand i 12 år i en gruppe med hende, hun er ikke den nemmeste at have med at gøre. Men det er også positivt jo. Hun lod sig ikke køre over af en stemning, hun ville have substansen, og kunne også være kritisk til tingene blev talt igennem og vi fandt en løsning”, lyder det videre.

“Jeg har haft hende i mange år i socialudvalget. Hun har et meget stort socialt hjerte. Eliten er ikke det væsentligste for hende, det er derimod de der har lidt sværere ved at komme frem. Hun er et sødt og rart menneske. Vi har det godt sammen, og vi har haft mange af de samme interesser politisk, så vores veje har krydset mange gange”, siger Henning Due Lorentzen, der slutter med en personlig hilsen til Bente Ankersen:

“Det er dælme godt gået at sidde 25 år i byrådet. Jeg er sikker på, at mange mennesker har stor glæde af dig, og jeg er meget glad for at jeg havde dig så tæt på mig i blandt andet socialudvalget. Stort tillykke”

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia
Annonce