Kan en jazztrio spille klassiske værker?

Trommeslageren Stefan Pasborg har for mindre end 14 dage siden væltet Tøjhuset i bandet Ibrahim Electric. Nu er han allerede tilbage i en anden og meget interessant konstellation.

Stefan Pasborg, der er en af Danmarks meste berømte trommeslagere, har skabt en trio, der fortolker nogle af de mest ikoniske komponister som Igor Stravinsky. Pasborgs mor var en balletdanser på Det Kongelige Teater i København, og albummet The Firebirds, der udkom i 2015, er et meget  personligt album, der hylder arven fra en meget musikalsk familie.

Og anmelderne kan ikke skjule deres begejstring:

Bevæbnet med trommer, saxofon og keyboards zoomer Stefan Pasborg og hans kumpaner ekstremt ind på Stravinskys og Carl Nielsens værker og giver dem en helt ny lyd og berettigelse…. Kan en jazztrio virkelig spille klassiske værker? For de tre herrer i The Firebirds synes ingen udfordring for stor.” (Gaffa)

”De tre Pasborg-ildfugle har på charmerende vis kastet nyt lys over nogen af den stærkeste euro-klassiske musik fra det forrige århundrede uden at tabe værkernes kompleksitet…” (Jazznyt Norge)

Debutpladen kom på Top-5-listen ’Best of 2015-tribute-releases’ i det amerikanske magasin ‘New York City Jazz Record’

The Firebirds består af: Anders Banke: sax/klarinet; Anders Filipsen: keyboards; Stefan Pasborg: trommer.

Koncerten spilles i Tøjhuset tirsdag, den 20. februar kl. 20. Billetsalg på www.tojhuset.dk.