En 7 millioner kroners investering i 40 ekstra sejlpladser i Gammel Havn skal skabe ekstra liv, gøre Fredericia endnu mere attraktiv for både turister og borgere, samt fungere som en tragt for resten af byen ved at gøre ekstra lækkert at besøge byen.

Socialdemokratiets politiske ordfører, der også er By- og Planudvalgsformand, Steen Wrist Ørts, bærer nu endnu et foreslag til budget2021. Partiet ønsker at anlægge yderligere 40 sejlpladser i Gammel Havn. Det vil give plads til 60 gæstesejlere klods op ad Fredericia by.

Flere både i Gammel Havn skal give ekstra liv.

De aktuelle budgetforhandlinger er godt i gang. I år arbejder politikerne ud fra et basisbudget. Partierne sidenhen leveret foreslag på pressemøder og opslag. Hos Borgmesterpartiet, Socialdemokratiet knokles der også massivt på budget2021. Ud over at holde et hav af møder med oppositionen, så har Socialdemokratiet meldt ud, at man går efter at omdanne Gothersgade Syd til gågade. Politikeren, der leverede dette foreslag, bringer nu endnu et foreslag til forhandlingsbordet.

»Vi ønsker at sætte gang i et projekt med 40 ekstra sejlpladser, så vi i alt rammer 60 pladser til gæstesejlere. Det er ikke en konkurrent til Lystbådehavnen. Det handler derimod imod om, at de mennesker, der sejler på Lillebælt, får mulighed for at sejle ind til Fredericia og opleve et godt byliv. Vi har en unik mulighed for at skabe noget virkelig godt i og for byen. Bynære sejlpladser er i høj kurs, og med en by, hvor indkøb og restaurationer er lige ved siden af, vil dette være godt både for sejlerne og byens liv,« indleder Steen Writs Ørts og fortsætter:

»Kanalbyen og midtbyen kommer tættere på hinanden, og nu vil vi udvide med sejlpladserne i et område, der skal fungere som en tragt, der samler mennesker og sender dem videre op i byen. Det er faktisk et gammel projekt, som By- og Planudvalget havde på tegnebrættet for mange år siden. Nu kan det lade sig gøre, og det vil være en vitaminindsprøjtning til midtbyen.«

Hvordan? 

»En ting er, at det får sejlere til byen. Noget andet er, at når bådene så ligger i havnen, så skaber det et liv. Mange synes, at bådene er spændende at kigge på, og det betyder også, at der vil komme ekstra kunder til Tommy (Tommy Jensen, indehaver af Havnegrillen red) og resten af byen,« siger Steen Writs Ørts.

»Jeg håber naturligvis, at det bliver vedtaget. Vi har selvfølgelig en anlægsramme, der skal række til mange projekter. Men lad os se,« tilføjer Wrist. 

Steen Wrist Ørts ser ud på livet i Kanalbyen, inden han fortæller om de nye planer for sejlpladser.

Hvordan hænger dette sammen med resten af planerne for byen? 

»Det hænger virkelig godt sammen. Vores udmelding om Gothersgade Syd som gågade hænger jo også sammen med, at vi lavede “Gang i byen-projektet,” i 2015. Dette udspil vil være med til at binde den nye og gamle bydel endnu mere sammen. Alle vil gerne opleve et strøg, hvor der sker noget, og med sejlere i byen, sker der noget. Jeg ser som sagt Kanalbyen og Gothersgade Syd som en tragt til resten af byen. Sagt på en anden måde – en invitation til at gå videre op og se alt det gode vores by tilbyder,« siger Udvalgsformanden.

Hvad med den eksisterende gågadestruktur i Fredericia? 

»Vi arbejder allerede intenst med dette, og vi kommer til at arbejde med en midtbystrategi næste år. Jeg ser heller ikke ideen med sejlpladser og Kanalbyen som et projekt og område, der konkurrerer med resten af byen. Jeg ser det netop som noget godt, der kan tiltrække mennesker til Fredericia, og sende folk videre rundt i byen. Tanken har været i mange år, at Kanalbyen skulle skabe trafik og med de nye løsninger, kan vi sikre, at bydelene ikke knækker over. Det har vi allerede gjort en del for – blandt andet ved byrumsinventar, som vi har sat rundt i Gothersgade. Det virker – og får folk til at gøre ophold. Det er vigtigt. Det er vigtigt, at vi binder alt sammen. Vi skal i virkeligheden arbejde mere med at skabe oplevelser og leben med værdifulde miljøer, der får folk til at tanke: wow. Her skal jeg blive, her skal jeg handle, her skal jeg spise og dette skal jeg fortælle andre om. Så tror jeg, at vi også har en chance for at få mange gæster, der normalt vil sejle til Bogense og andre lignende sejlbyer. Fredericia har så meget at byde på, og med 40 ekstra pladser, kan vi lokke flere gæster til vores skønne by,« slutter Steen Wrist Ørts.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer