I morgen er der Topmøde 3.0 på EUC Lillebælt om Transport og Logistik. 3.0 fordi, det er tredje gang, at Business Fredericia og Fredericia Kommune inviterer erhvervsliv, politikere, uddannelsesinstutioner, interesseorganisation og øvrige interessenter til konference om et område, som eksplicit er blevet Fredericias største erhvervsfokus.

For byrådspolitiker Steen Wrist Ørts har det også være en udviklende rejse fra visionerne til realiseringen. Transportsektoren i Fredericia er i vækst, og i går blev der først sendt 21 millioner kroner til afkørsel59-projektet og senere på dagen 14,6 millioner til støjværn på Taulov Motorvejen. Den landspolitiske vilje delte med andre ord gaveregn over Fredericia i går. Det glæder Formand for by- og planudvalget i Fredericia Kommune Steen Wrist Ørts:

“Afsættet for, at vi gik i gang med transportprojektet var, at der meldte sig nogle virksomheder, som bankede på døren til Fredericia. For at få de frø til at spire og udvikle nogle synergier, så var der flere ting, der bankede på. For det første at det nye arbejdspladser kom fredericianere til gode, samt at øge bosætningen, samtidig med, at vi kunne hjælpe store virksomheder med store mængder gods – for at adressere de ting i fælles fodslag,” fortæller formanden og fortsætter:

“Jeg tog på rundtur blandt virksomheder sammen med Mogens Bak Hansen og Anja Schaumburg fra Fredericia Kommune. Her mærkede vi, at der var en stor sammenklang, der gjorde det meningsfyldt at lave Topmøde 1. På topmødet fik vi klare signaler om, hvad vi kunne arbejde videre med, og det betød, at vi sammen med Business Fredericia nedsatte et advisory board til gode råd og ideer.”

Succes med samarbejde

“Når vi i går fik millioner fra Christiansborg, så skyldes det i høj grad, at vi har været klare i spyttet om, hvad vi vil med området og afkørsel 59 sammen med erhvervslivet. Vi havde et fælles sprog, og alle vidste, hvad vi talte om. Fredericias beliggenhed forpligter også, når vi bor med havn, motorvej og bane i baghaven. Så skal vi binde tingene sammen,” mener Steen Wrist Ørts.

“I morgen skal vi holde Topmøde 3, vi er først lige begyndt, nu sætter vi gang i et videre analysearbejde. Vi skal have Taulov til at hænge bedre sammen trafikalt. Det fokuserer vi på sammen med virksomhederne og borgerne. Vi er klar over, at flere virksomheder også betyder større mængder af gods og transport. I vores videre analysearbejde er det også vigtigt at huske, at Taulov ikke bare er en tørhavn, men i høj grad også et attraktivt boligområde,” siger Steen Wrist Ørts og slutter:

“Jeg glæder mig til Topmøde 3 i morgen, som realiseres fordi, der er nogle dygtige folk som Anja, Mogens og Business Fredericia og samarbejdspartnere, der har trukket et kæmpe læs. En ting er den politike ide, noget andet er udførsel og kvalificering af det arbejde. Det vil jeg gerne takke for folk som Mogens og Anja for. De får tingene til at ske.”