Forside Fredericia Status rapport først på dagen til RUB

Status rapport først på dagen til RUB

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der har været meget snak om stole til Rock Under Broen før denne dag kom, men Fredericia AVISEN erfarer her ved cirka 16-tiden, at festivallen er kommet godt i gang.

Ved første øjekast ser det ud som om, at de nye gange til at komme rundt på pladsen fungerer perfekt, og folk er gode til at overholde det. Billederne illustrerer områderne, som er afmærket som gangarealer. Nærmest med militaristik præcision, som på et Superliga Stadion, er stregerne kridtet op og det ser ud som om, at folk har nemt ved at forstå disse afmærkninger.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

I bunden af festivalsområdet, mod VIP-teltet, er der dog allerede opstået en mindre menneskeskabt trafikprop ved gratis wc’erne. Køerne fra de mange tissetrængende kvinder, som ikke ønsker at betale 5 kroner for at komme på wc, har hobet sig op. Rækkerne af kvinder spærrer totalt de afmærkede flugtveje.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Men, når det så er sagt, så koger festpladsen, både temperaturmæssigt, men så sandeligt også humørmæssigt. Der er glæde overalt og øllet flyder. Vi besøger den lokale Kim Salling, som står i den ikoniske, gamle, Tuborg-bar. Her er humøret også højt, og folket har bænket sig til en kold øl.

Foto: Thomas Lægaard , Fredericia AVISEN

En af de boder, som falder først i øjnene, og som må ses som et virkelig godt tiltag er en lille frugtbod, hvor man hurtigt og nemt kan få en sund forfriskning. De to piger i boden er stadig sprængfyldt med energi og stiller sig op til et foto.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

I solbrilleboden er der også stor aktivitet. Folk leder altid efter en speciel brille, som de kan flashe på en festival. Humøret er højt og mens Aqua spiller, og folk synger med, på de store retrohits. Vi vender snart tilbage igen med flere nyheder fra Rock Under Broen.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

DEL