Mit forløb med Mette Bjeld er fortsat i fuld gang. Mette har været en uge på velfortjent ferie – og når man som Mette elsker at bevæge sig, så var det selvfølgelig en skiferie. Men vi er igang igen, og det er hårdt, men godt.

600 gram var tallet. Jeg var sgu nok en kende skuffet, men Mette var hurtig til at spørge: “Havde du forventet andet?”, og på hendes tonefald kunne jeg tydeligt mærke, at forventningerne måske skal skrues en smule ned. Jeg startede som lyn og torden – men kiloene der var muskler og ikke fedt.

Træningen var, som jeg skrev sidst, mit helt store problem. Med en del ture til Herning og Hamborg for at dække VM i herrehåndbold, ja så var tiden knap – og søvnen det samme. Mette fortalte også, at søvn er mega vigtigt for et vægttab, så nu når VM er veloverstået, ja så skal jeg både få sovet mere regelmæssigt og få trænet markant mere.

Kosten er ikke noget problem. Man lærer lynhurtigt hvad der er godt, og hvad der ikke er. Hurtigt får man en fornemmelse af hvor mange kalorier de forskellige ting indeholder, og så er det altså ikke så svært at holde sig nede under de omkring 2700 kalorier.

Ugens træning blev en ‘kort’ og effektiv træning, 45 minutter – og en træning hvor man ikke behøver andet end et stopur og en sofa/bænk. Vi var indenfor – og i Mette Bjelds klinik er temperaturen lige omkring 22 grader, så det var en varm fornøjelse.

Jeg har før lavet cirkeltræning, men den her form for Hiit-træning eller Tabata var anderledes – og det er en dræber. Det er faktisk super sjovt, for man får ligesom et kick hver gang de 30 sekunder er gået og man har en mikro-pause på 10 sekunder. Ærligt, så er den femte gentagelse døden. Det er mega hårdt, men det siges jo at det er når det er rigtig hårdt, at det virkelig er godt.

Selv havde jeg opfattelsen af, at min balance var tip-top, men den opfattelse fik Mettes øvelser i denne uge sat en stopper for. Puuhh det er svært, var min tanke flere gange. Det kan sgu ikke være så svært at stå på ét ben, men jo, jo det kan det altså åbenbart godt.

Det næste var også for mig mærkeligt. Jeg har investeret i et Apple Watch, selvom Mette Bjeld er mere fan af Samsung, så jeg kan holde øje med alt fra puls til kalorier og tid. Det er en super hjælper – og det med pulsen er her overraskelsen kom. Ét-bens-burpees, og med min elendige balance, ja så var tempoet nok så selv min farmor kan følge med. Men det til trods lykkedes det min puls at være mega høj, jeg var helt uforstående. “Det er fordi, at du bruger stort set samtlige muskler i kroppen”, var meldingen fra Mette.

Nu ser jeg bare frem til næste gang – og ja så må jeg et par gange ud for at træne. Læs med igen i næste uge.

UGENS ØVELSER

Der er selvfølgelig også videoer af undertegnede, der virkelig kæmper med at få styr på teknikken i øvelserne – og så er der måske en lille skjult reklame for FHK Håndboldskole. Hvem ved, måske vil der her også være smagsprøver på et par øvelser fra Mette?

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/75792
Køb billet her