På et pressemøde fredag eftermiddag præsenterede statsministeren en plan for grænseåbningen. “Danmark er et lille land med en åben økonomi. Vi er et land hvor vi er vant til at tage imod mange turister. Vi ønsker selvfølgelig at være et åbent land. Hidtil og indtil nu har vi klaret det godt. Smitten er under kontrol. Vi kan som regering mærke, at en ny optimisme breder sig”, fortalte Mette Frederiksen.

“Vi har allerede åbnet for erhvervsrejser mere bredt. Det er helt afgørende”, forklarede hun.

“Når det handler om grænseåbning sker det i tæt dialog med vores nabolande. Når vi begynder at åbne grænserne bliver det med restriktioner. Den norsk-danske grænse åbner for turister fra 15. juni. Det gælder også for Island. Tyskland er vores største naboland. Fra den 15. juni åbner vi også op for grænserne hvad angår turister fra Tyskland”, fortalte Statsministeren.

“Turister skal dokumentere, at de har booket et ophold uden for København. De skal dokumentere mindst 6 overnatninger. Med andre ord åbner vi grænserne, men vi gør det forsvarligt”, fortsatte hun.

“Alles forventning er, at der vil være et dramatisk fald i turismen. Vi har en dialog med Sverige. Mange bor på den ene side, arbejder på den anden side. Der er familier, kærester og sommerhuse på tværs af grænsen. Vi står forskellige steder med Corona. Vi har et ønske om at finde en løsning med vores naboer. Det kan være en regional løsning”, forklarede hun.

“Vi forventer at kunne åbne for de øvrige Schengenlande og Storbritannien. Udenrigsministeriets rejsevejledninger vil blive justeret. Nu skifter farven for Tyskland og de øvrige nordiske lande som vi åbner for i dag. Vi anbefaler at man ikke rejser til storbyerne. For alle andre lande vil rejsevejledningen stadig være orange”, fortsatte Frederiksen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer