17,5 millioner kroner har Carlsbergfonden uddelt sammen med Novo Nordisk Fonden. De penge er gået til en akut nødproduktion af ethanol, der bruges til desinfektionsmidler. Det er på Carlsberg-bryggerierne, at man har produceret den nødvendige alkoholbase. Mandag eftermiddag besøgte Statsminister Mette Frederiksen produktionen for at sige tak.

Produktionen af ethanol finder sted på Ørsteds tidligere demonstrationsanlæg for produktion af 2. generations bioethanol. Carlsberg har som en del af konsortiet indvilget i at omstille en stor del af sin produktion i Fredericia til at levere den alkoholbase, anlægget skal køre på. Ti tankbiler opererer i døgndrift for at levere 1,4 millioner liter alkoholbase om ugen for at holde anlægget kørende.

På hendes Jyllands-tur lagde Statsministeren vejen forbi Carlsbergs Bryggerier i Fredericia, hvor hun ved selvsyn kunne se den del af produktionen der nu er omlagt til produktion af alkoholbase. 

“Det er Danmark når det er bedst”, lød det fra Statsministeren, da hun kom ud fra produktionen. 

“Jeg har aldrig været fan af myldretid før, men det er jeg da ved at være”, lød det med et grin fra Statsministeren, da hun spurgte ind til den trafik der må være på de mere end tyve ture Carlsbergs chauffører dagligt kører mellem Fredericia og Kalundborg.

“Det der er imponerende er hvor hurtigt det gik. Der er skønt at se de bedste kræfter i Danmark uden nogen dikkedarer bare træder til. I har reddet liv. Der er det med håndsprit, at det er en af de vigtigste ting for at komme igennem en krise som denne. Det er det der gør, at vi kan åbne samfundet”, sagde en tydeligt berørt Statsminister til de fremmødte journalister omkring sit besøg på Carlsberg Bryggerierne i Fredericia.

“Her ved ikke om man kan sige at ølproduktionen redder liv, men det gør det her. Det er sjældent, at man får lov at takke på vegne af et helt folk, men det gør jeg her. Det er mange mennesker der har rystet posen for at finde en løsning. Det er også skønt, at nogle af de største i dansk erhvervsliv har puttet penge i, det skal der også til”, slog Statsminister Mette Frederiksen fast.

“Jeg er dybt taknemmelig. Det at man har omstillet produktionen har jo reddet liv. Det er en vigtig årsdag til, at vi er hvor vi er. Det er dybt imponerende at mange danske virksomheder har omstillet produktionen for at hjælpe til. Der er kun ét ord for det: tak”, lød det fra Statsministeren.

Carlsberg-direktør: Vi er glade for at kunne hjælpe

”Vi er glade for at kunne hjælpe og sætter pris på anerkendelsen fra både statsministeren og borgmesteren. Det var absolut en positiv overraskelse, at statsministeren og borgmesteren kom forbi i dag for at hilse på alle de bryggeriarbejdere og chauffører, der har arbejdet på hverdage, i weekender og på helligdage for at sikre en forsvarlig genåbning af det danske samfund,” siger Carlsberg Danmarks direktør Peter Haahr Nielsen til Fredericia AVISEN.

”Det ligger i Carlsbergs DNA at hjælpe samfundet, når der er brug for det, og derfor omstillede vi en stor del af vores produktion og distribution til at levere den alkoholbase – eller alkobase – som skal sikre produktionen af tilstrækkelige mængder håndsprit, som kan bruges af vores sundhedspersonale og stilles til rådighed i det offentlige rum,” siger Peter Haahr Nielsen til Fredericia AVISEN.

Se billeder fra besøget her:

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer