Statsminister Mette Frederiksen, rigspolitichef Thorkild Fogde, direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm og direktør i Erhvervsstyrelsen Katrine Winding holder lige nu pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet.

På pressemødet orienterer de om situationen vedrørende COVID-19 og nye tiltag for at inddæmme smitte i Danmark.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke er fredag i Bruxelles, hvor han deltager i et ekstraordinært EU-rådsmøde om COVID-19. Derfor er han ikke til stede ved pressemødet i Statsministeriet.

“Myndighederne opfordrer til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med mere end 1.000 deltagere,” siger statsministeren og uddyber:

“Der er grund til, at alle tager situationen meget alvorligt. Vi skal passe på de mest udsatte i vores samfund. Vi skal passe på hinanden.”

Myndighederne har mulighed for at aflyse offentlige arrangementer gennem den særlige epidemilov. Det meddelte Sundhedsministeren i mandags. Det er paragraf 5 til 9 i epidemiloven, der tages i brug for at inddæmme smitte. Det gælder hvis der er en “alment farlig sygdom” eller mistanke om det, så kan epidemikommissionen forbyde, at der afholdes offentlige arrangementer, fremgår det i loven.

Epidemiloven

§ 7. Epidemikommissionen kan påbyde, at et område, hvor en alment farlig sygdom optræder, eller hvor der er mistanke om, at der er udlagt biologisk kampstof, afspærres, således at samkvem med omgivelserne forhindres i fornødent omfang, ligesom kommissionen kan forbyde, at der afholdes offentlige arrangementer og lign. i området.

Kilde: Retsinformation.dk

I mandags besluttede Sundheds- og ældreministeriet, at myndighederne kan tage paragraf 5 til 9 i epidemiloven i brug for at begrænse smitte. Det betyder også at politiet kan gribe ind, hvis de skønner det nødvendigt. Statsministeren opfordrede dog til at udvise samfundssind og omtanke.

Som noget specielt sagde Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, at danskerne nu skal holde op med at give hånd, kysse og kramme hinanden:

“Vi bliver nød til at holde mere afstand nu,” sagde han blandt andet


Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer