Fredericia AVISEN har dykket ned i statistikkerne før lokalopgøret mellem KIF Kolding og FHK, og svaret er klart: FHK spiller i et højere tempo end KIF.

Lørdag går det løs i Sydbank Arena. Kolding tager mod FHK i det klassiske rivalopgør, der nu er genopstået med FHK’s tilbagevenden til Primo Tours Ligaen.

Men hvordan står de to hold til hinanden? Fredericia AVISEN har været i statistikkerne og sammmenlignet de to hold.

Skud statistik afslører højere tempo

Kilde: Tophåndbold

Statistikken taler sit klare tydelige sprog. Det er ikke en tilfældighed, at FHK har noteret sig for 24 flere skud end KIF. Det svarer til, at FHK har knap fem flere skud pr. kamp end koldingenserne, og det er meget set over en hel kamp. Især når man dykker længere ned i statistikken, der viser, at holdene er nogenlunde lige når man gør antallet af tekniske fejl op.

Kilde: Tophåndbold

Det er altså ikke fordi, at KIF øser bolden markant flere gange ud over sidelinjen eller laver markant flere dobbeltdriblinger og lignende, at FHK har fem flere skud pr. kamp end Kolding-mandskabet. Nej, det er fordi at FHK med deres spillestil, som er hurtigt fremad banen, får flere skud pr. kamp end Kolding, som ikke satser på den del af spillet.

Hvem får bestemt tempoet?

Kilde: Tophåndbold

Det helt store spørgsmål er, hvem der kommer til at styre tempoet i kampen. Lader FHK sig falde ned i Koldings ikke så markante tempo eller får FHK tempo i kampen, som Jesper Houmark vil?

Det får markant betydning for kampens udfald, når det er to så store modsætninger, der mødes i Sydbank Arena lørdag klokken 16:10, hvor Nicklas Mark Pedersen og Nichlas Nygaard fløjter kampen i gang.

https://www.facebook.com/menyfredericia/