Coronakrisen har betydet tab af arbejdspladser og ramt især de unge, der enten er ufaglærte eller har korte uddannelser. STARK fortsætter, på trods af udsigten til en økonomisk krise i Danmark, rekrutteringen af nye elever.

Coronakrisen rammer især en bestemt gruppe på arbejdsmarkedet: De unge, de ufaglærte og dem med korte uddannelser. Ifølge de nyeste tal fra Beskæftigelsesministeriet er denne gruppe hårdest ramt af den bølge af fyringer, der er fulgt i kølvandet på coronakrisen: Siden 9. marts har mere end 47.000 personer med grundskole, gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser meldt sig ledige. Det svarer til hele 72 procent af samtlige danskere, der har meldt sig hos Jobcentrene i de seneste fire uger.

– Vi må desværre konstatere, at ungdomsarbejdsløsheden stiger markant. Hvis coronakrisen trækker ud, er der en reel risiko for, at en stor del af disse unge mennesker får svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Derfor har vi besluttet at se bort fra den usikkerhed, som coronakrisen skaber og fortsætte med at ansætte nye elever, siger Britta K. Stenholt, adm. direktør i STARK.

https://demezamode.dk/
Annonce

Hun peger på, at den aktuelle coronakrise ser ud til at få endnu alvorligere konsekvenser for beskæftigelsen end finanskrisen i 2008. Analyser udført af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har påvist, at det især var unge, der blev færdige med folkeskolen eller gymnasiet i 2009, der blev ramt af finanskrisen. 10 år senere har denne gruppe unge fortsat væsentligt ringere tilknytning til arbejdsmarkedet end unge, der blev færdige i 2005-2007, da økonomien endnu var god.

Konkret vil STARK besætte 50 elevpladser. Ifølge Britta K. Stenholt har byggebranchen en forpligtigelse til at tage sin del af ansvaret for at hjælpe samfundet gennem coronakrisen.

– Byggebranchen er en afgørende faktor for at holde hjulene i gang i hele det danske samfund. Regeringen har gjort meget for at hjælpe byggeriet ved bl.a. at suspendere anlægsloftet og fremrykke offentlige anlægsprojekter. Derfor skal vi som virksomhed også løfte vores del af opgaven ved at hjælpe nogle af dem, der bliver ramt hårdest af ledighed på arbejdsmarkedet i gang igen. Også selvom en nedgang i økonomien kunne udløse en besparelse på i antallet af elevpladser, siger Britta K. Stenholt.

Byggemarkedskæden, der er Danmarks største, har tradition for at tage mange elever ind.

– Mange af de unge som begynder som elever, fortsætter med at arbejde hos os. Ikke mindst fordi en elevplads åbner et væld af muligheder for de unge. Vi har adskillige eksempler på, at elever ender som ledere i STARK – mange af vores trælastdirektører er begyndt som elever, fortæller Britta K. Stenholt.

Som elev i STARK kan man vælge mellem fire linjer, der alle er baseret på en to-årig uddannelse med løn. Elevtiden veksler mellem praktik i virksomheden og korte skoleophold af to ugers varighed.

Blandt linjerne er Handelsuddannelsen med speciale i træ og byggematerialer. Linjen er et eksempel på, hvor alsidig en elevuddannelse kan være – og hvor mange muligheder, den åbner op for: Som udlært arbejder man med professionel kundeservice og bliver derved professionel rådgiver for kunden. For mange elever ender det med et godt job efter blot to års elevtid og gode muligheder for at gøre karriere.

Fakta om STARK Danmark

STARK Danmark A/S er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer med 72 byggecentre i Danmark og 6 i Grønland. STARK Danmark A/S tilbyder en lang række services til både entreprenører og professionelle håndværkere. STARK Danmark A/S beskæftiger ca. 2.500 medarbejdere og er en del af STARK Group, der er en førende leverandør af byggematerialer, service og rådgivning i Nordeuropa.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer