”Stalking som psykisk vold” var overskriften på et arrangement i Fredericia Krisecenters Støtteforening. Lokationen var Fredericia Gymnasium, og eksperter på området var med for at give et fagligt indblik.

Tirsdag den 10. september afholdt støtteforeningen et arrangement på Fredericia Gymnasium, hvor emnet stalking var på dagsorden. Helle Hundahl, der er souschef og psykolog i Dansk Stalking Center, stod for oplægget. Herudover var psykolog Jeanette Louring med til at supplere med sin særlige viden på området.

Oplægget baserede sig både på konkrete erfaringer fra det rådgivningsarbejde, som Dansk Stalking Center tilbyder og på de videnskabelige undersøgelser, der på nuværende tidspunkt er gjort.

Til at belyse begrebet blev der vist videoklip. En unavngiven person, der har været udsat for stalking, fortalte om den frygt, der er forbundet med at blive stalket og overvåget. I det hele taget fik de deltagende et godt overblik over, hvor lammende en situation, man kan komme i, når man bliver forfulgt og chikaneret på mange forskellige måder, uden man selv kan styre det. Og heldigvis fik de også indblik i de muligheder, som Dansk Stalking Center kan tilbyde, hvis man bliver udsat for stalking.

Lovgivningen på området er i løbet af de sidste år blevet tydeliggjort, så mulighederne for at få hjælp via Politiet er blevet langt bedre. Viden og indsigt i begrebet er dog stadig afgørende for at kunne give den rette hjælp I alt 30 havde taget imod invitationen til aftenen, og vi fik alle en intens oplevelse af de mange sider af begrebet stalking. Der var også plads til dialog og spørgsmål i forhold til egne erfaringer på området.

https://www.facebook.com/menyfredericia/