Til NPF holdes der en helt unik konference i Fredericia 11.-13. oktober, hvor bl.a. direktøren for Dansk Erhverv og folkene bag Astralis Group, sætter fokus på hvordan vi finder fremtidens arbejdskraft blandt esportsudøvere.

Til konferencen vil bl.a. Betina Hagerup, Direktør i Dansk Erhverv, fortælle om udviklingstendenser og behov af kompetencer hos de danske virksomheder.

Kasper Hvidt, Sportsdirektør hos Astralis Group, vil fortælle om deres performance model, der har vist sig gang på gang at være deres svar på at nå helt til tops i verdenseliten i esporten.

Fremtidens arbejdsmarked stiller nye krav til medarbejdernes evner og omstillingsparathed. Sådan har parolen lydt igennem historien. Men med den hastige teknologiske udvikling i en global verden er udsigterne mere reelle end nogensinde.

Behovene for specifikke kompetencer ude i erhvervslivet flytter sig. Kompetencer så som overblik, kommunikation, præcise beslutninger og samarbejde i højt tempo, bliver mere og mere en del af de krav der stilles i hverdagens arbejdsliv.

Mange af de kompetencer der skal oparbejdes for at gå til disse udfordringer, kan trænes og udvikles gennem gaming. Det mener psykolog Morten Saxtorff, der har samlet en masse forskning omkring effekten på computerspil hos børn og unge. ”Gaming er en platform, der bedre end nogen anden forbinder mennesker og teknologi, helt fra barnsben. Hvis vi går nysgerrigt ind i hvordan vi kan udnytte dette potentiale og skabe rammerne, for at træne de essentielle kompetencer af morgendagens eksperter, så står vi med en enestående mulighed for at skabe livslang læring, som kommer både virksomhederne, slutbrugerne og samarbejdet til gode,” fortæller Morten, der en blandt det stjernespækkede hold der holder oplæg til konferencen.

Samtidig skal gaming forstås som et kæmpe potentiale fordi vi har en ungdomsgeneration, som har tilegnet sig enormt værdifulde kompetencer inden for bl.a. IT, teamwork og ledelse.

I de danske skoler, esportsklubber og store internationale organisationer, spiller unge mennesker sammen. De øver sig på kompleks problemløsning, strategier, planlægning, øver deres overblik, beslutningshastighed og meget mere.

Steen Laursen, VP Communication and Brand hos Astralis Group fortæller, ”Vi arbejder aktivt med at fremme og udvikle specifikke kompetencer hos vores spillere. Det gør vi gennem vores performance model, som både handler om fysisk og mental balance, men som i høj grad også er med til at udvikle spillernes analytiske, kommunikative og reaktive evner. Vi kan se, hvordan disse kompetencer er særligt efterspurgt i erhvervslivet både internationalt og i Danmark, og derfor vil vi naturligvis gerne være med til at bygge bro mellem erhvervet og de fantastiske kompetencer, som mange af de unge esportsudøvere og gamere tillærer sig.”

På konferencen vil der være inspiration og værktøjer til at kunne imødekomme fremtidens behov på særligt efterspurgte kompetencer ude i erhvervslivet.

Efter konferencen vil deltagerne få en unik mulighed for rundvisning af eventet, hvor det er muligt at opleve den helt særlige stemning i gamermiljøet og se gamerne, når de er på hjemmebane.

Konferencen finder sted i Messe C i Fredericia, fredag d.11. oktober kl.11.30 – 18.30. Det er muligt at købe billetter online via NPF Business Academy.

https://www.facebook.com/events/caf%C3%A9-razz-middelfart/foredrag-morten-spiegelhauer-bag-om-operation-x-cafe-razz/1763579550454511/