Hver gang kampen nærmede sig spænding, så svarede FHK igen. Emil Tellerup storspillede kampen igennem og var en af de afgørende årsager til, at det fredericianske mandskab rejste hjem fra SønderjyskE med en sejr på 28-32

FHK skulle torsdag aften forsøge at hente deres anden udesejr i træk og følge op på de tre foregående kampe, hvor der har været spillemæssig fremgang at spore hos FHK i forhold til først på sæsonen. Dels har FHK fået spillere tilbage fra skader i opstarten, og for det andet har klubben fået tilgang af Rasmus Boysen, der har tilføjet aggresivitet i forsvarsspillet. 

Det var senest ved at udmønte sig i point mod Mors-Thy, hvor FHK tabte efter en tæt afslutning, men i det opgør udgik Jesper Lindgren efter at have fået tyret bolden i hovedet og der var derfor tvivl om den store svensker ville spille dagens opgør. Det var frygtet, at Lindgren havde fået en hjernerystelse, men det var ikke tilfældet og i stedet viste han sig som en viking og rejste sig og spillede opgøret.

SønderjyskE var senest i kamp i tirsdags mod Skanderborg i tirsdags, hvor de tabte knebent efter en afgørelse i sidste sekund. Til det opgør var sønderjyderne uden den svenske storskytte Marcus Dahlin, og han var også ud af dagens opgør. Det gjorde, at SønderjyskEs holdkort var smalt, og man derfor af nød har hevet Ulrik Eggert op for klubbens andethold. Planen var ellers, at Eggert ville drosle ned og koncentrere sig om det forud for sæsonen, hvor han kom til klubben fra Tønder.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Fra start var det et oplagt FHK-mandskab. Det hører til sjældenhederne, at Kristian Stoklund er bænket, og så endda fra start. Det var tilfældet mod SønderjyskE, hvor Mishels Liaba, Nicolaj Nørager og Anders Kragh Martinusen fra start udgjorde bagkæden, og det var et godt valg. Særligt Liaba og Martinusen skød med skarpt i kampens indledning. 

Efter de første fem minutter var stillingen 2-4 til FHK, men så fik SønderjyskE lidt tur i den og kom foran 5-4. Efterfølgende trådte specielt Emil Tellerup og Liaba i karakter, og det gav fredericianerne en føring på 5-9 efter 12 minutter. På daværende tidspunkt var Tellerups redningsprocent oppe på 44 %, og tilsvarende havde SønderjyskE-keeper Kristian Dahl Pedersen blot noteret sig for en redning.

Midtvejs i første halvleg skiftede FHK ud, og det gav SønderjyskE en midlertidig optur. Det lykkedes at få udlignet til 13-13, og tilmed havde de chancen for at komme foran, men igen trådte Emil Tellerup i karakter. I slutminutterne trak FHK atter fra, og det var specielt takket været skarphed fra Mads Lenbroch på venstre fløj, der gjorde, at FHK gik til pause foran 15-19.

FHK kom skidt ud til anden halvleg. Angrebsmæssigt lykkedes Liaba ikke på samme måde som før pausen, og generelt begyndte FHK at søge stregen, og det resulterede i flere mistede indspil. I den anden ende fik Noah Gaudin tur i den og satte fut i SønderjyskEs spil. Det medvirkede til, at stillingen efter 38 minutter var 20-21. Reaktionen kom fra FHK-bænken i form af en timeout og en udskiftning af Liaba, der blev afløst af Stoklund.

Timeouten hjalp. FHK fik sat en prop i forsvarsmæssigt, og samtidig diskede Emil Tellerup op med redninger. FHK kom foran 20-23, og flere gange var muligheden der for at komme foran med fire, men afbrændere af Martin Bisgaard og Kasper Young gjorde, at det ikke lykkedes i første omgang. Med et kvarter igen lykkedes det, da først Tellerup pillede Frederik Ladefoged og Young var skarp afslutningsmæssigt og fik FHK på 21-25. Det fik SønderjyskE-træner Jan Pytlick til at forlange timeout.

http://adp-as.dk

Kortvarigt fik SønderjyskE en opblomstring efter timeouten. Josip Cavar reddede et par bolde, og Gaudin fortsatte med at spille i et højt tempo angrebsmæssigt. Det gjorde, at SønderjyskE kom på 23-26 med 12 minutter igen, men FHK fik sat en prop i. Anført af et stærkt forsvar kom FHK foran 23-28 med ti minutter igen, og det fik Pytlick til at forlange timeout endnu en gang.

Hjemmeholdet lagde sig ikke ned, og fik reduceret til 25-28 med fem minutter igen, men i slutminutterne blev sejren slået fast med syv tømmer søm. Med et minut igen reddede Emil Tellerup den spændstige Gaudin, og den karismatiske keeper scorede efterfølgende i tomt mål, og var med til at sikre FHK en sejr på 28-32. 

Med sejren er FHK nu noteret for seks point i ni kampe, og har tre point op til SønderjyskE på ottendepladsen med en færre kamp end sønderjyderne. Næste gang FHK løber på banen er d. 29. oktober på hjemmebane mod Skanderborg.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Birthe Hansen
Birthe Hansen
1 måned siden

2 flotte og dækkende artikler om en god indsats.