Efter ugers venten blev det min tur til at få klippet håret igen. I samme omgang kunne jeg se og høre den forandrede virkelighed, vi møder i det danske land, når man ser tiden før og efter Coronaen.

Klokken nærmer sig 16.00 og indehaver Nicole M. Christiansen fra Zoom by Zoom, tidligere Hårværk, i Dalegade byder mig velkommen. Men her er det første skifte. Hun bærer maske – og den er naturligvis lyserød. Her er meget som det plejer at være. Nicole elsker farver – og det er ikke første gang, at jeg ser hende eller min normale frisør Ann med alverdens farver, men det er jo normalt i håret, her er det et lyserødt mundbind. Hvordan er det at bære, spørger jeg.

“Det er da lidt mærkeligt, men for at være helt ærligt, så vænner man sig til det. Jeg tænker ikke så meget over det mere. Vi skulle selvfølgelig have dem i lyserød. En kollega havde fået en stak i lyserød, og vi havde fået i blå, så vi endte med at bytte,” svarer Nicole og fortsætter:

“For os er det vigtigt, at vi passer på hinanden. Både vores kunder og kolleger. Men jeg synes faktisk, at alle er gode til at tage de forbehold, vi skal, samt følge anvisningerne, som sundhedsmyndighederne har lavet.”

Efter at have talt om menuen – den berømte herreklip med seks millimeter i siden og nakken, bliver det tid til lidt hovedbunds- og hårmassagehimmeltid. Det er altid magisk. Jeg spørger Nicole, hvordan de har klaret at være nedlukket, men også at lukke op igen. Hun er positiv, optimistisk, men også ærlig – det har været hårdt.

“For det første så var det skønt at kunne åbne igen, det havde hele vores team glædet sig til, og det havde vores kunder også. Vi har fået så mange positive ord med på vejen, både under nedlukningen og nu. Vi har nogle virkelig gode kunder, der nyder at komme her. Vi har da også forretningsudviklet og eksempelvis oplevet stor succes med vores demo-film på de sociale medier, hvor vi viser, hvordan man kan bruge vores produkter, men også hvordan, man kan sætte håret,” fortæller Nicole.

“Der er naturligvis en masse spørgsmål nu. Jeg tror aldrig, jeg har talt så meget med min revisor. Det er alt fra de forskellige hjælpepakker til de drømme og planer, som man havde lagt for 2020. Vi kører på, men vi må nok sande, at drømmene og planerne er udsat til vi er helt på den anden side. Nu åbner mere af Danmark heldigvis, så jeg håber, at vi alle kommer ud, passer på hinanden og handler lokalt,” uddyber hun.

I den store salon er der lige nu to kunder udover mig. De hygger sig også, taler med frisørerne og får håret tunet igen. Normalt, når man besøger Zoom by Zoom er dog mere liv, lyd og samtale.

“Vi arbejder lige nu i to-holds-skifte. Et hold arbejder fra 8-15, hvorefter næste hold møder ind fra 15-22. Jeg synes, at alle har taget denne del rigtig flot. Mit team har bakket op – og kunderne har faktisk nydt at kunne blive klippet kl.21.00, jeg må også sige, at det har passet mig godt. Jeg har haft mange af de sene vagter, og når man kan lide at arbejde sent og sove lidt længe, så er det jo skønt,” griner Nicole og fortsætter:

“Men jeg forventer, at det vil normalisere sig gradvist – selvom alle har taget godt imod det ændrede koncept. Vi er også i gang med at arbejde os ind på de mange udsættelser, og i takt med, at vi får gjort det, så vil vi arbejde mere normalt igen.”

Er der mange, der har klippet sig selv, og hvordan ser det ud med køen lige nu?

“Ha, ja, vi har prøvet det hele – både de meget langhårede og dem, som har klippet lidt, men det har vi fået rettet op. Vi er generelt godt med igen, men på nogle områder er der stadig lang ventetid, og sådan vil det nok være et stykke tid endnu. Vi får samtidig mange ting på en gang nu – bryllupper, runde sommerfødselsdage og konfirmationer. Så der er nok at se til,” fortæller frisøren.

Min normale frisure er ved være tilbage. Det betyder, at slikkerhåret har ladet livet. Tilbage er: Kort i sider og nakke, samt lidt strit på toppen. Det må være den nemmeste frisure joker jeg, men Nicole raffinerer mine ord lidt.

“Det er nok den, vi som frisører klipper flest gange i et frisørliv, men der er mange hensyn at tage. Alt fra hovedform, hvirvler til hårtype spiller ind. Så man kan ikke klippe den i blinde, selvom man har prøvet der før,” griner Nicole.

Telefonen ringer – og nye kunder melder sig i salonen. Det er alt fra spørgsmål om hårdesigns til frisørtider, der vendes – og med smilende øjne (masken er jo på) sendes jeg ud i Fredericias gader igen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer