Fredericia Kommune har indført et Karmakorps, der har til opgave at sikre sikker afstand mellem de mange mennesker man forventer på Østerstrand henover weekenden. Vejrudsigten melder om 30 grader og for SSP-medarbejderne er der arbejde forude. For når temperaturen stiger, så samles de unge mennesker på Østerstrand. Men Helle fra SSP fortæller, at de er klar til opgaven.

I de seneste år har døgnrapporten fredag, lørdag og søndag været præget af anmeldelser fra Østerstrand. De tæller både musik til ulempe, slagsmål og andre sager. Enkelte gange har grupperinger af unge sat sig op imod politiet, hvilket kun har skabt yderligere udfordringer i området. Men det bliver forhåbentlig ikke tilfældet i år, fortæller Helle.

“I år er der en ansat på hernede hver aften. En aften som i morgen, hvor vi ved der kommer mange mennesker, der er vi to på arbejde. Vi ved at Østerstrand er et sted mange unge samles, så derfor er det også et særligt fokusområde for os”, forklarer hun.

“Vores opgave er i virkeligheden at gå og tale med den unge mennesker. Vi har til opgave at råde og vejlede de unge mennesker og hjælpe dem på vej mod en god adfærd. Når vi er hernede på Østerstrand, så er vi der ikke som nogle der skal være sure, for vi vil gerne hjælpe de unge til at holde en god fest”, fortsætter Helle.

“Vi kommer også og fortæller de unge om hvordan en god fest kan løbe af stablen, blandt andet i forhold til lydniveau på de her Soundbokse og generelt støjniveauet fra en fest. Det handler også om ike at genere de andre mennesker på stranden og at man skal være lydhør hvis nogen kommer og beder dem skrue ned. For der skal ikke diskuteres om sådan noget, det er her problemerne opstår”, forklarer hun.

“Men vores oplevelse indtil videre i år er, at de unge er rigtig gode til at overholde de her Corona-retningslinjer. I mine fem år som ansat her har jeg ikke oplevet, at de unge spreder sig ud på hele stranden, som jeg synes tilfældet er i år. De unge skal have lov til at have en god ungdom og holde nogle gode fester, men vi vil gerne hjælpe på vej til at de holder afstand, ikke samles for mange ad gangen og så videre”, lyder det afslutningsvist fra Helle.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer