For allerførste gang kan store børn og barnlige sjæle opleve den splinternye børneopera Feen i åen og få deres måske første møde med opera. Forestillingen har premiere i Hobro den 26. september, men rammer Fredericia Teater den 2. oktober kl.18.30. “Feen” besøger i alt 8 byer i hele landet.

Feen i åen er baseret på digter Wilhelm Müller og komponist Franz Schuberts klassiske sangcyklus Die schöne Müllerin fra 1824, om en ung mands stormende forelskelse i en uopnåelig møllerdatter. Med Feen i åen nyfortolker Det Kongelige Teater Schuberts smukke værk til en kammeropera sat i et fantasifuldt univers med dramatiske optrin, farvestrålende kostumer og scenografi.

Operasanger fra Det Kongelige Teater, Simon Duus, har skrevet helt nye, skøre og humoristiske tekster på dansk, som giver de i forvejen smukke melodier nyt liv som opera.

Sammen med fire operasangere og en pianist iscenesætter instruktør Anne Barslev en kæk og fejende flot version af Schuberts mesterværk med scenografiske idéer af Gøje Rostrup.

Feen i åen er opera i børnehøjde og en fantastisk måde at introducere børn og unge til kunstarten. Operaen er målrettet store børn fra 10-13 år.