I morgen er det den 1. december og der er gang i Fredericias gader. Antallet af gavefyldte poser i bybilledet stiger dag for dag. I dag er #JuleniFredericia nået til Sport24 og Mr. Højer i Danmarksgade. Her nyder man også juletiden og travlheden der følger med.

Jesper Juul Madsen, Mr. Højer holder her årets julegavehit ved Højer – en Etonskjorte.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Jesper Juul Madsen fra Mr. Højer slår glasdøren op, og byder mig velkommen. Der er gang i butikken denne torsdag. Musikken i højttalerne er sat på soul. Bassen spiller og kunderne kommer ind fra gaden med røde og snøftende næser. Imens vi er på besøg er det jakker, der er i høj kurs. Fredericianerne fryser lige nu, men det er nu Eton-skjorterne, som Jesper Juul Madsen fremhæver som årets gavehit, og de fås i et væld af udgaver – både den modige, frække, men også den klassiske til arbejdet eller julefrokosten.

“Det er en fornøjelse at se Fredericia i juletiden. Alle er i godt julehumør, og det starter sådan set allerede her i slutningen af november. Vi har solgt de første julegaver, og der er også blevet plads til pakke- og adventskalendergaver til ham,” fortæller Jesper og fortsætter:

“Også Black Friday var en fin dag for os – det er jo vildt at se, hvor mange mennesker, der strømmer ud for at sikre sig julegaverne i god tid til gode priser. Dagen er helt sikkert kommet for at blive. Når det er sagt, så får vi helt sikkert mere travlt i juleperioden, men det er en god tid, vi går i møde. Vi glæder os.”

I Sport24 mærker man også julen. Der var travlt i fredags, hvor butikken havde åbent fra 8-22 i forbindelse med Black Friday og Julemandens komme til byen.

Jannie Nielsen henter to varer, som hun ved hitter i år. Den første er Adidas’ Condivo-bukser med sorte striber – og den anden er den klassiske H20-badesandal. ”Den holder altid,” siger Jannie med et smil.

”Julen i Fredericia er hyggen, Julemanden, juletoget gennem byen, belysningen og en masse glade og spændte børn. Sådan er det stadigvæk. Det kan jeg godt lide. Her i butikken forventer vi naturligvis travlhed, et godt gavesalg – allerede nu er der langt i mellem de almindelige indkøb. Vores kunder køber til andre nu, og det er hyggeligt. Vi går derfor efter at rådgive så godt som muligt, så kunderne får de rigtige ting fra sedlerne med hjem”, fortæller Jannie Nielsen.

I Sport24 kan børnene også lege med LEGO og skulle sliksulten melde sig, så er vingummibamser.