Lions Club i Fredericia, som er en af de 16 klubber i Lions Østzonen er gået sammen om at sponsere 1 værelse i TrykFondens Familiehus for 3 år, med en samlet donation på kr. 150.000. Huset er  beliggende tæt på Skejby Sygehus. Der er ialt 22 værelser i huset. Et enkelt værelse koster kr. 50.000 årligt at drive. Man modtager ikke statsstøtte.

Familiehuset skal selv skaffe pengene for at det kan drives. Skaffes ved donationer, fonde og velgørende bidrag fra humanitære organisationer, firmaer og privatpersoner. At værelserne er doneret betyder at familier kan bo i lejlighederne for kr. 100 pr. døgn, som ellers ville koste kr. 1000 til kr. 1500 i døgnet. Og nogle kan bo der i flere måneder.

TrygFondens Familiehus er en selvejende institution under Region Midtjylland, som  drives af 1 fuldtidsansat og 2 halvtidsansatte medarbejdere. Familiehuset er afhængig af mange frivilliges arbejdsindsats, der er p.t. ca. 60 frivillige, som er med til at få dagligdagen til at fungere. 

Familiehuset kan give et frirum til familier, med alvorligt syge børn, som er indlagt på Aarhus Universitetshospital, familierne kan være samlet under barnets indlæggelse, og kan få besøg af bedsteforældre og venner, så der bliver en pause fra sygehusmiljøet. Familierne kan trække sig tilbage på værelset, eller samles med andre familier, der også er i en svær situation. De frivillige kan imens tage sig af de raske søskende og hjælpe med lektier.

Den store specialisering på Aarhus Universitetshospital i Skejby betyder at der kommer familier fra hele landet. Ialt over 40.000 syge børn om året i form af ambulante konsultationer og indlæggelser. Og heraf ialt ca. 7000 børn der er indlagt på Universitetshospitalet. I TrykFondens familiehus bor der godt 600 familier i huset på årsbasis.

I perioden fra 2012-2018 har der været ialt 62 familier fra Fredericia på besøg i Familiehuset.

Hvis du vil vide mere om Familiehuset så kik ind på deres hjemmeside www.trygfondensfamiliehus.dk – eller følg dem på facebook.

Det er med stor glæde at vi i Lions Fredericia på den vis har kunnet være med til at løfte denne opgave sammen med de øvrige klubber i vort område.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer