Der er indgået en aftale om valgforbund mellem, Enhedslisten, Alternativet og SF i Fredericia ved byrådsvalget den 16. november 2021.

– Det er bydende nødvendigt at få fordelt magten på flere. Derfor er Enhedslisten med i dette valgforbund. Jeg er rigtig glad for, at vi også herfra kan stå mere sammen på venstrefløjen og kan melde tydeligt ud hvad vores valgforbund vil gøre med de mandater der måtte tilfalde os, siger Enhedslistens spidskandidat Cecilie Roed Schultz.

Det er et valgteknisk samarbejde, der betyder at ingen stemmer på de tre partier vil gå tabt. Dermed kan partierne sikre de røde stemmer indenfor valgforbundet. Valgforbundet er ikke politisk forpligtende for de tre partier. De opstiller på hvert deres valgprogram og fører hver deres kampagne. Partierne vil aftale fælles initiativer i den kommende valgkamp, men er frie til at indgå i paneldebatter og lignende med andre partier. De tre partier har også aftalt med hinanden, at de vil opretholde den demokratiske samtale, optræder lyttende, samt holde en god debattone i valgkampen.

– Alternativet Fredericia ønsker en ny politisk kultur, hvor borgene får en reel mulighed for at engagere sig og få indflydelse i den lokale politik. En ny politisk kultur som giver plads til uenighed internt i partierne, men også plads til enighed på tværs af partier. En ny politisk kultur, hvor forhandlinger og debatter foregår i åbenhed. I valgforbundet står vi netop sammen for Fredericia trods uenighed og partiskel, siger Kim Arthur Nielsen, forperson i Alternativet i Fredericia.

Det er partiernes mål at der fortsat er flertal af mandater fra centrum–venstre partierne i Fredericias byråd efter valget. Målet er en stærk repræsentation af de tre partier. Partierne er enige om, at de vil pege på en borgmesterkandidat fra centrum–venstre fløjen, hvis det flertal opnås.

– Det er en super fin aftale der her er indgået. SF ser nu frem til kommunalvalget. Vi vil afskaffe den lukkethed som har omkranset vores lokaldemokrati i denne valgperiode. Vi vil skabe bedre læringsmiljøer for skolebørnene og forebygge mistrivsel. Vi vil skabe bedre vilkår og muligheder for byens udsatte og styrke indsatsen på misbrugsområdet. SF vil en mere aktiv miljøpolitik, fremme grønne løsninger, og vi går forrest i klimakampen, siger spidskandidat for SF, Sune Nørgaard.

Med det brede valgforbund af de borgerlige partier i Fredericia – og ikke mindst den igangværende ”borgmestersag” bliver det et spændende valg her i kommunen, lyder det fra partierne. Enhedslisten, Alternativet og SF opfordrer vælgerne i Fredericia Kommune til at bruge deres stemmeret på valgdagen.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Bjørn Medom Nielsen
Bjørn Medom Nielsen (@bjoernmedomnielsen)
16:59 - 28. marts 2021 16:59

Jeg kender ikke S – valgprogrammet – endnu; men der er vist ingen af de målsætninger der nævnes her, som S ikke kan gå ind for.
Med Enhedslistens argument om, at der skal flere partier i byrådet, kunne de jo med rette have rakt ind over til Radikale, det kan de jo i folketinget!

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
17:27 - 28. marts 2021 17:27

Jeg tror, at du glemmer socialdemokratiets adfærd, der har været ekskluderende og måske endda hoverende. Vi kan jo håbe på, at vælgerne tager bestik af denne uhøviske adfærd.

Andreas Tobiassen
Andreas Tobiassen
09:58 - 29. marts 2021 09:58

Som du også har fået bekræftet på Facebook, så ved Radikale, at de også er velkommen i dette forbund, såfremt de skulle ønsker det.
Mvh Andreas Tobiassen, EL Fredericia

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
17:25 - 28. marts 2021 17:25

Nu tror jeg ikke, at der er mere splittelse i “rød blok”, end der har været længe. Mit klare indtryk er, at Socialdemokratiet med sin adfærd har separeret sig selv.
Radikale er så godt som usynlige, så det kan være det samme.

Brian Magnussen
Brian Magnussen
17:55 - 28. marts 2021 17:55

Er der en uvildig advokat tilstede ?

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
22:20 - 28. marts 2021 22:20

Overskriften er forkert. Der er samling og samarbejde mellem tre partier. På samme måde er der samarbejde mellem K, V og KD.
Så overskriften: samarbejde mellem partier hele vejen rundt. Alle partier er gået ind i valgforbund. Så der er en ny samarbejdssituation i Fredericia.

Somsak
Somsak
06:20 - 29. marts 2021 06:20

Som man jo ved selvsyn kan konstatere kan ikke engang Venstres egne MFere holde deres parti ud, Troels Lund bliver, nu får han jo benet som statsrevisor til 27000/md som Bager afgiver, det kompenser den ministerpension han giver afkald på…Løhde, ja hun brækker sig ud over tastaturet dagligt i et sådant omfang at dem på det hedengange Nationen ville være helt flove..hun skal nok blive, ingen andre kan holde hende ud.. Aastrup Jensen viste jo ved sin “ferie” i Dubai at løgnen ligger lige til højrebenet og han først går til bekendelse når EB har afsløret alt, mon ikke han har gjort det før og helt sikkert vil gøre det igen … med de idealer fra Borgen så tror jeg ikke nogen har lyst til at se V styre noget som helst, så jeg tænker det går som det plejer her i Fredericia, Liste A “vinder borgmesterposten” og man fortsætter med at beslutte alt ved brede forlig, det er jo en god ting, men håber dog at denne gang vil alle medlemmer deltage aktivt og at de lokale medier ikke bare tegner et glansbillede af hvad der foregår, måske grundet annoncekroner. Det er jo ikke sikkert EB gider bruge ressourcer på den næste sag. Så jeg krydser fingre for, at dem der kommer ind næste gang ikke bare er med i en bytten købmand politik, jeg får en cykelsti, du får en skole…men også lige har et øje på processen og her tænker jeg ikke på støjen i laver i medierne eller med jeres annoncer.