Forside Danmark Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

DEL
Restaurant Ros i Jyllands 47 er klar til åbning torsdag. På billede fra venstre, Marcel Rodrigues, Køkkenchef Niklas Jensen og Steffen Snitgaard. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Restaurant Ros i Jyllands 47. På billede fra venstre, Marcel Rodrigues, Køkkenchef Niklas Jensen og Steffen Snitgaard. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Normalt går gourmetmad og børn ikke hånd i hånd, men nu forener Kræftens Bekæmpelse og DinnerBooking netop det i restaurantfestivalen Spis & Støt. Her kan danskerne fra 30. maj – 8. juni spise på nogle af landets bedste restauranter og støtte indsatsen “Kræft er ikke for børn”. I år kan man blandt andre sikre sig billetter til en middag på den nyåbnede Restaurant Ros i Fredericia, når billetsalget starter d. 25. april kl. 10.

Restaurantfestivalen Spis & Støt har siden 2015 samarbejdet med nogle af landets bedste restauranter om at samle penge ind i den gode sags tjeneste og samtidig give danskerne en gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige. I år går pengene specifikt til indsatsen “Kræft er ikke for børn”, en målrettet indsats, som blev lanceret i efteråret, med fokus på at samle penge ind til børn og unge, som er ramt af kræft.

– Børn og unge, som rammes af kræft, er noget af det mest hjerteskærende, der kan ske. Med indsatsen “Kræft er ikke for børn” er vores ambition at sikre bedre behandlinger, at færre børn får kræft og at flere overlever med færre senfølger. Vi har gjort det nemt for danskerne at støtte indsatsen ved at deltage i Spis & Støt, hvor man får mulighed for at få en fantastisk madoplevelse og samtidig støtte vores arbejde med børn, unge og kræft, fortæller Malene Jacobsen, projektleder på Spis & Støt i Kræftens Bekæmpelse.

De penge, der samles ind under kampagnen, bliver øremærket til tre afgørende indsatsområder: Forskning, forebyggelse og patientstøtte. På forskningsområdet går pengene blandt andet til Kræftens Bekæmpelses egne forskere, som arbejder med problemstillinger omkring børn med kræft. På forebyggelsesområdet går pengene til at forebygge, at børnene senere hen i livet får kræft. Det tredje område er patientstøtteområdet, hvor der ydes støtte til kræftramte børn og deres familier.


Spis dyrere og støt mere

De deltagende restauranter udbyder billetter i tre forskellige prisklasser, så man som besøgende selv kan vælge, hvilken gastronomisk oplevelse man ønsker. Der er gourmet-billetter til 250 kr. og 500 kr., hvor hhv.  40 kr. og 80 kr. går direkte til “Kræft er ikke for børn”. Vil man forkæle sig selv med en oplevelse på en michelin-restaurant, koster billetterne 750 kr., hvor man støtter med hele 120 kr.

Blandt restauranterne i år er Lêlê, Koefoed, Madklubben Bistro De Luxe og Kokkeriet i København, ARO og Balcony i Odense og Unico, KP5 og Restaurant ET i Aarhus. Også Fredericia er repræsenteret, hvor den nyåbnede Restaurant Ros deltager for at være med til at sætte fokus på sygdommen og bidrage til, at der støttes med et beløb, som kan gøre en forskel for børn, unge og deres familier, der er ramt af kræft.

– Vi vil gerne støtte op om sådan en god sag. Alle har jo kræft tæt inde på livet, både familie og venner. Det har Marcel og jeg også. Derfor betyder det meget for os, at vi kan hjælpe andre, så de kan få det bedre på den ene eller den anden måde, fortæller Steffen Snitgaard, der ejer Restaurant ROS med sin partner Marcel Rodrigues. 

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.
DEL