Forside FHK Spiller for spiller sådan: Sådan står FHK stillet før Tønder-braget

Spiller for spiller sådan: Sådan står FHK stillet før Tønder-braget

DEL
Foto: Magnus Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Søndag skal slaget stå mellem FHK og Tønder. Som sportsredaktør har jeg forud for opgøret taget pulsen på de to trupper og sammenlignet dem.

Normalt, når jeg laver karakterbedømmelse efter hver kamp, er det på en skala fra 1-6. Det samme bliver tilfældet i den her vurdering, hvor der er 16 spillere med for begge hold, da det er det, som må være på holdkortet.

Keepere:

Foto: Magnus Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Jimmi Andersen (FHK – 6): Jimmi har stået en stor sæson i FHK-målet. Med meget få undtagelser, har han stået på et niveau, der har været outstanding og været en af de helt afgørende årsager til, at FHK er det hold i 1 .division, der har lukket færrest mål ind.

Emil Tellerup (FHK – 4): Blev hentet til FHK som et stort scoop, efter at have stået lidt i skyggen af profiler i Ribe-Esbjerg, men Jimmi Andersen har stjålet rampelyset. Dog har Tellerup til tider vist, hvilket niveau han besidder.

Christian Trans (Tønder – 5): Førstevalget i Tønder-målet er rigtig dygtig, men i forhold til Jimmi Andersens sæson mangler han mere stabilitet.

Niklas Simonsen (Tønder – 4): Han kom til Tønder som et ubeskrevet blad fra Skjerns 2. divisionshold. Det har vist sig, at han har x-factor over sig, og det mærkede FHK i det første opgør mod Tønder. Er også dygtig på straffekast, men han mangler stabilitet i sit spil.

Venstre fløj:

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Martin Bisgaard (FHK – 6): Ingen vidste, hvad man skulle forvente af Bisgaard, da han blev hentet til FHK. Det har vist sig, at det er en skarp spiller. 68 mål i 18 kampe er status for Bisgaard, som også har vist gode evner defensivt, hvor han til tider dækker back.

Marcus Rahbek (FHK – 3): Rahbek har stået meget i skyggen af Bisgaard i denne sæson, og ikke altid grebet chancen, når han har fået den. Han viste dog sit værd i blandt andet hjemmekampen mod Stoholm, hvor han slog til, da Bisgaard ikke ramte dagen.

Lasse Nikolajsen (Tønder – 6): Kom til Tønder før sæsonen fra Ribe-Esbjerg, og har i flere år været et ungt, spirrende talent med U-landskampe på bagen. Nikolajsen har spillet en stor sæson på Tønder-fløjen, og er den næstmest scorende Tønder-spiller med 87 mål i sæsonen.

Jesper Redlefsen (Tønder – 3): Nikolajsen sidder på det meste af spilletiden, men har fået puttet to kasser ind i sæsonens løb.

Højre fløj:

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Kasper Young (FHK – 6): Den eksplosive højre fløj har virkelig x-factor over sig. Young evne til at gå fra spidse vinkler og sætte bolden i kassen.

Jakob Frederiksen (FHK – 4): Man ved, hvad man får, når Frederiksen er på banen. En stabil indsats, hvor der altid fightes. I denne sæson har han lavet 33 mål i 18 kampe.

Hans Martin Asmussen (Tønder – 5): Hans Martin har været gamet i mange år. Han er ikke den mest farverige spiller, men inden man har set sig om, har han i løbet af en kamp lavet 4-5 mål, og leveret en solid defensiv indsats.

Thomas Clausen (Tønder – 3): Hans Martin sidder solidt på Tønders højre fløj, og der er ikke så meget spilletid til Clausen, som i det første opgør mellem FHK og Tønder blev hylet helt ud af den af HK Ultras i de få minutter, som han fik på banen.

Venstre back:

Foto: Magnus Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Rune Schrøder (FHK – 5): Blev hentet til FHK som storskytten til venstre back, men han mangler at indfri det målpotentiale, som FHK så i ham. Til gengæld har Schrøder leveret overbevisende i forsvaret og vist sig som en, der har et godt overblik og kan fyre kanonen afsted en gang imellem.

Rune Andersen (FHK – 5): Leverer altid en jætteindsats defensivt, hvor han virkelig er vokset med opgaven. Angrebsmæssigt får han også sendt projektiler afsted med sit stående skud.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Felix Kasch (Tønder – 6): Felix er en rigtig flækker. Det mærkede FHK i det første opgør, hvor han ud af ingenting, efter et frikast, hamrede bolden i mål langt ude fra og gjorde sådan, at Tønder vandt. Den svenske skytte har x-factor over sit spil.

Jeppe Jonasson (Tønder – 5): Dækker næsten kun op, men den opgave udfylder Jonasson også rigtig godt. Jonasson er en hård nyser, der binder Tønders forsvar godt sammen, og når muligheden byder sig, kan han også sende bolden afsted fra distancen.

Jacob Lyck (Tønder – 4): Den unge bagspiller står i skyggen af Felix, men som sæsonen er skredet frem har han fået mere og mere spilletid og lavede senest fire mål mod Ajax.

Playmaker:

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN

Kristian Stoklund (FHK – 6): Som han spiller pt. er han 1. divisions bedste playmaker. Scorer mål på samlebånd, og er god til at sætte holdkammeraterne i scene.

Frederik Krarup (FHK – 5): Den fodrappe playmaker har været ude med en skade i længere tid, men niveauet, som han viste inden skaden, har i denne sæson været højt.

Lasse Hamann-Boeriths (Tønder – 5): Startede sæsonen ud med et brag, men er sidenhen gået ned i kadence målmæssigt. I de seneste syv kampe har han kun lavet 15 mål.

Mathias Møller (Tønder – 4): Blev hentet midt i sæsonen på en lejeaftale fra Århus, og er stille og roligt ved at finde sin rolle på Tønder-mandskabet.

Højre back:

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Nikolaj Mehl (FHK – 5): Flere havde nok forventet, at det var en bomber, som FHK havde hentet, men det er det ikke. Den evigtstabile Mehl spiller dog en nøglerolle for FHK, hvor han er velovervejet i, hvad han foretager sig.

Jakob Mikkelsen (FHK – 5): Topniveauet er højt, bundniveauet knap så højt. Mikkelsen besidder et skud, som når han rammer dagen, er ustyrligt, men det har ikke været helt tilfældet på det seneste.

Peter Nielsen (FHK – 4): Får ikke så meget spilletid, men er et sikkert kort at skifte ind, hvis der skal stabilitet og ro over FHKs spil.

Ulrik Eggert (Tønder – 5): Den kreative højre back, der også kan spille fløj, er en vigtig brik på Tønder-mandskabet, hvor han er god til at holde gang i spillet og lave den afgørende aflevering.

Rolf Ravn (Tønder – 5): Tønders anfører er mest kendt for sine defensive evner, men med sin størrelse har han også et godt hug fra distancen.

Benjamin Holm (Tønder – 4): Holm er en anden type end både Eggert og Ravn. Holm er meget direkte i sit spil, og efter en anonym første sæson i Tønder, er han i denne sæson ved at stemple ind.

Streg:

Foto: Magnus Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Jimmi Elmgaard (FHK – 5): Den stærke stregspiller har sine spidskompetencer defensivt, men på det seneste har han lagt lag på angrebsspillet, hvor det blandt andet blev til 5 mål mod Odder.

Rasmus Meyer (FHK – 4): Der er ingen tvivl om, at Meyer er fremtidens mand på stregen. Defensivt er han brølstærk, og angrebsmæssigt udvikler han sig hele tiden og har taget store skridt i denne sæson.

Kasper Haudrum (FHK – 3): Unge Haudrum har fået spilletid i to kampe i 1. division, hvor det er blevet til korte indhop. Til træning er det dog tydeligt at se, at han har nogle spidskompetencer, som er spændende at arbejde med qua hans højde.

Emil Bergholt (Tønder – 6): En ligaspiller i forklædning. Har allerede underskrevet en kontrakt med Mors-Thy gældende fra næste sæson, men havde eftersigende tilbud fra top-4 klubber i ligaen. Bergholt er Tønders topscorer med 97 mål, og lavede senest ni mål mod Ajax.

Nikolaj Keller (Tønder – 3): Keller står klart i skyggen af Bergholt, der sidder på langt det meste af spilletiden. Er formentlig tiltænkt en større rolle til næste sæson, hvor Bergholt er væk.

Karaktergennemsnit på de to hold:

FHK: 4,75
Tønder: 4,56

https://fredericiakunstforening.dk/
Annonce
DEL