D. 1. januar plejer at betyde ekstra arbejde til pizzarier. Det er noget, som den ene indehaver af Spice Vest, Ali, er klar på.

Jeg er blevet sulten, og tager forbi Ali på Vejlevej. Jeg bestiller en durum og en gazoz, og i mellemtiden spørger jeg Ali, om han er klar på mange bestillinger d. 1. januar.

“Vi er helt klar. Jeg forventer rigtig meget salg, og jeg vil sælge 100 kg kebab,” siger Ali og griner.

“Vi har som sædvanligt åbent fra klokken 11:00 – 21:00, hvor der er udbringning i hele åbningstiden. Vi kommer til at have omkring 16 på arbejde, heriblandt fire chauffører så vi kan få leveret rigtig meget ud af huset. Vi er forberedte på den store kundemængde, som skal have tømmermændsmad,” slår Ali fast.

Imens Ali er gået i gang med at tilberede min durum har jeg sat mig tilrette ved et bord. Ali kommer ned med durumrullen og begynder at snakke om, hvad han tror kommer til at sælge godt d. 1. januar.

“Jeg forventer, at vi kommer til at sælge rigtig mange salatpizzaer. De er rigtig populære, og så er det jo godt med lidt salat for at få lidt grønt dagen derpå. Ellers er folk nok til durum ligesom dig,” siger Ali og begynder at grine igen.

“1. januar er en af vores helt store dage. Folk vil gerne have den nemme løsning der, og bestiller derfor rigtig meget takeaway, når de er hårdt ramte og ligger i sengen. Det tryk, som kunderne kommer med, når de vågner op omkring middagstid og frem er vi helt klar på. Både med folk til at tage telefonen, stå i køkkenet og bringe ud,” udtaler Ali.

Jeg har nu spist op, og siger tak for mad til Ali, og ønsker ham et godt nytår.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia
Annonce