Gennem tiden har FHK-træner Jesper Houmark stået overfor en del tidligere spillere, som han har trænet, men fredag aften venter der ham en speciel oplevelse, når FHK møder Nordsjælland Håndbold.

Fra 2016 og frem til sommeren 2021 vogtede Jimmi Andersen målet for Fredericia Håndboldklub, og fra deres fællestid i Århus Håndbold, hvor Houmark var ungdomstræner, kender de to hinanden. 

Det var netop på baggrund af det, at FHK-træneren hentede den karismatiske målmand til den fredericianske håndboldklub, hvor han blev ansat som træner i 2016. Jimmi Andersen endte med at have en stor andel i FHK’s oprykning til håndboldligaen, men som tiden i ligaen gik, blev han vippet af pinden af Emil Tellerup, og parterne valgte derfor at gå hver til sit, da Andersen havde kontraktudløb den 30. juni 2021.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I stedet skrev målmanden under på en kontrakt med Nordsjælland Håndbold. Fredag aften bliver første gang, at Andersen står overfor Houmarks FHK siden skiftet.

– Det sker tit, at vi står overfor modstandere, som man kender fra tidligere, men historien om Jimmi er speciel, da jeg kender ham helt tilbage fra ungdomstiden og har trænet ham i FHK. Jeg ønsker Jimmi alt det bedste, men lige fredag aften er en undtagelse, siger Jesper Houmark med et glimt i øjet.

Nordsjællands keepere, Frederik Andersson, og netop Jimmi Andersen, har ikke haft den bedste sæson rent statistisk. Anderssons redningsprocent efter syv kampe er 22,9 % og Andersens er 26,6 %. Det betyder, at de er i den tunge ende rent statistisk, men i FHK-lejren er man opmærksom på ikke at skyde særligt Jimmi Andersen varm i starten af kampen.

 – Jeg ved om nogen, hvordan Jimmi står, hvis han først begynder at redde noget. Det vil ikke undre mig, hvis han står sæsonens bedste kamp mod os, men jeg har sagt til vores spillere, at hvis vi står godt i forsvaret og får løbet de kontraer vi skal, at vi nok skal vinde alligevel, siger Jesper Houmark.

http://adp-as.dk

Forud for opgøret er Nordsjælland på sidstepladsen i ligaen, hvor de er noteret for to point efter otte opgør. FHK på den anden side er på syvendepladsen med otte point for syv kampe. Derfor er der ingen tvivl om favoritværdigheden.

– Vi er altid skuffede, hvis vi ikke vinder, uanset om modstanderen er Skjern eller Nordsjælland. Men selvfølgelig er vi favoritter, det kan vi ikke løbe fra, siger Houmark.

På skadesfronten er begge mandskaber ramt. FHK er uden forsvarsspilleren Rasmus Boysen, og i ugens løb er Anders Kragh Martinusen blevet skadet til træning. Det betyder, at FHK har de to U19-spillere, Malte Pedersen og Nikolaj Petersen, med på holdkortet. Til gengæld er Nordsjælland ramt af skader til deres topscorer, Jeppe Cieslak, samt bagspillerne Matias Campbell og Kasper Kisum. 

– Det har gjort forberedelserne svære for os. Det er deres helt store profil i bagkæden, der er ude, og så er det op til deres andre spillere at tage over, siger Jesper Houmark. 

Der er kampstart mellem Nordsjælland og FHK fredag klokken 19:30.