I denne uge har der været genbrugstema på Frederiksodde Skole hvor eleverne blandt andet lærte om, hvad man kan genbruge.

Fredericia AVISEN var forbi Frederiksodde Skole på Ullerupdalvej, hvor vi mødte eleven Dina med hendes mor og læreren Mian.

De fleste af eleverne har haft deres forældre med på skolen fredag. En af de sidste elever tilbage er Dina, som er der sammen med hendes mor.

“Vi har lært, hvad der skal i de forskellige skraldespande. I de grønne skraldespande skal der mad i, og i de grønne skal alle de grønne ting i,” siger Mian og får Dina til at fortælle hvad man kan genbruge:

“Man kan genbruge flasker, pap og papir,” svarer Dina, som bliver suppleret af Mian i forhold til, hvad der er blevet arbejdet med i løbet af ugen:

“Vi har haft kæmpe poser, hvor børnene skulle tage tingene og så lægge i den rigtige pose i forhold til sortering.”

Udover at arbejde med det i praktisk har eleverne også set filmmateriale om genbrug.

“Vi har set en film inde på noget, der hedder affald.dk, hvor de snakkede om, hvad man egentlig gør med alt det skrald. Vi har også set en film om hvad man gør med dåser,” fortæller Mian, som igen inddrager Dina til at fortælle, hvad man gør med dåser:

“Man genbruger dem,” lyder det prompte fra den kvikke elev.

“Dåserne bliver mast sammen og smeltet om til alt muligt forskelligt. Det kan være til biler, nye dåser og stegepander” udtaler Dina.

Læreren Mian havde helt glemt, at dåserne kan blive til pander, så det får Dina ros for at have husket. Mian fortæller efterfølgende videre om, hvad eleverne har beskæftiget sig med:

“Vi har også lavet skraldekunst, og så har vi været ude at samle affald op. Det er vel egentlig alt det vi har foretaget os i løbet af ugen. Det har været rigtig spændende for eleverne at være en del af,” fortæller Mian inden turen går ind i et andet klasseværelse, hvor vi tager et fællesfoto af eleverne med deres skraldekunst på, som kan ses i toppen af artiklen.