Efter omdiskuterede gebyrstigninger fra først Nykredit og siden Realkredit Danmark, er der lige nu penge at spare på boliglånet. Skifter man eksempelvis sit realkreditlån i Nykredit ud med et tilsvarende boliglån i Jyske Bank, er der 570 kroner at spare om måneden, skriver Søndagsavisen.

Pristjekket er lavet på det populære F3-lån, hvor renten bliver fornyet hvert tredje år. Sammenligningen viser, at stigningen i bidragssatserne hos Nykredit har sat sit tydelige præg på selskabets konkurrencedygtighed.

2.143 kroner koster det om måneden at have et F3-lån på 1,6 mio. kroner uden afdrag hos Nykredit, hvilket er 570 kroner dyrere end hos Jyske Bank, hvor et lån på 1,6 mio. kroner koster 1.573 kroner.

At det er banklån, der er det billigste for danske boligejere, var tidligere en umulighed.

”Set i det lidt større perspektiv er det relativt nyt, at vi har nogle bankboliglån, der kan konkurrere med realkreditlånene. Men bankerne har noget overskudslikviditet, som de har mulighed for at låne ud på meget favorable vilkår,” siger Peter Jensen, kommunikationschef i Mybanker, til Søndagsavisen.

Lånet i Jyske Bank er et såkaldt prioritetslån, hvilket ikke er helt det samme som et traditionelt realkreditlån, men derimod et banklån med sikkerhed i boligen. Det betyder blandt andet, at lånet kan fungere som en kassekredit, men også, at det kan blive opsagt, hvis man mister sit job eller lignende.

Hos Jyske Bank anerkender man dog ikke, at det skulle være et problem.

”Det er ikke noget, vi har brugt eller har haft udfordringer med i de otte år, vi har haft de nuværende lånevilkår,” siger Carsten Laustsen, områdedirektør i Jyske Bank.

Det næstdyreste lån findes hos Realkredit Danmark, der for nylig meddelte, at bidragssatserne bliver sat op på deres F1-, F2-, F3- og F4-lån. Det gør pr. 1. oktober deres F3-lån 267 kroner dyrere om måneden. Dermed koster det op at koste 2.118 kroner om måneden at låne hos Realkredit Danmark, hvilket er 545 kroner mere end hos Jyske Bank.