Forside Fredericia Spar op til storskærm på Rådhuspladsen, vi skal til EM i 2020

Spar op til storskærm på Rådhuspladsen, vi skal til EM i 2020

DEL
#vmpladsen
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Danmark har fået den bedste lodtrækning i mange år når det kommer til en slutrunde. Vi har flere stjerner og mange talenter på holdet, så alt andet end deltagelse til EM i 2020 vil være en kæmpe fiasko.

Ved gruppe lodtrækningen i søndags stod det fast, at det på papiret ser ud til at Danmark har fået den letteste lodtrækning i mange år. Vores gamle plageånder fra eksempelvis Spanien, Portugal og Sverige er væk. Danmark kom i andet seedningslag og undgik derfor de svære modstandere fra start.

Det danske landshold. Foto: DBU

Første seedningslag er selvfølgelig det sværeste og her er de absolutte tophold at finde. Danmark trak det svageste hold, Schweiz, og så kom heldet ellers som perler på en snor.

Vi kom i Gruppe D sammen med Schweiz, Irland, Georgien, og Gibraltar. Det skulle meget gerne udløse en EM billet, ellers er der “noget galt i Danmark” som den folkekære sanger John Mogensen sang tilbage i 1971.

Danmark
Spænding og masser af folk til fodbold. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det bliver på mange måder et anderledes EM, da man vælger at fejre turneringens 60 års fødselsdag med ikke kun et værtsland, men i hele 12 nationer Europa over. Danmark er for første gang med som gruppespils stadion, Telia Parken er det mindste af de 12 stadions med plads til 38,065.

Stor jubel på Rådhuspladsen i Fredericia. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN.

Der kommer flere ikoniske stadions i brug, som eksempelvis Wembley i London, Johan Cruyff Arena i Amsterdam, Allianz Arena i München og Stadio Olimpico i  Rom for at nævne et par stykker. Der bliver hermed mulighed for at se live fodbold mange steder i Europa, men vigtigst af alt, lad os få storskærm på Rådhuspladsen igen.

Christian Eriksen scorer for Danmark. Foto: DBU

Under sommerens store VM havde vi folkefest på Rådhuspladsen selvom det blev en kort fornøjelse for Christian Eriksen og de danske drenge. Lad os gentage succesen og rulle græsset ud igen i 2020,  jeg tør godt at love at Danmark skal spille med når EM starter.

#vmpladsen
Festklædt Rådhuspladsen i Fredericia. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Lad os håbe at sommeren i 2020 giver os mulighed for at få så flot et fremmøde på Rådhuspladsen i Fredericia, som det vi så til verdensmesterskabet i Rusland. Vi ved at fredericianerne er klar og storskærmsarrangementet var en succes, så mangler vi bare elleve spillere og godt vejr.

Danmark
Klar til kamp. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Kom så Danmark!

www.eventc.dk