Sent mandag eftermiddag afholdt SPAR og MENY, der begge åbner i Fredericia i begyndelsen af 2019, et rekrutteringsevnet hos Jobcenter Fredericia i samarbejde med både jobcentret og Business Fredericia.

SPAR slår dørene op i det gamle Kiwi-lokale på Prangervej i januar 2019, mens det er planen, at MENY åbner i februar 2019 skråt overfor Netto på Vesterbrogade.

I den forbindelse er rekruteringen af medarbejdere i fuld gang hos MENY og SPAR, der begge er ejet af Dagrofa. Inde over processen er Jobcenter Fredericia, som har haft et opslag ude om, at de to butikker søger medarbejdere. På baggrund af ansøgningerne er der blevet indkaldt til rekrutteringseventet, der blev afholdt i Jobcenter Fredericia, hvor der var mødt i alt 45 personer op.

Til stede til eventet var Jobcenter Fredericia repræsenteret ved teamchef Hans Christian Hørlyk. Derudover var John Pagaard (projektkonsulent i Business Fredericia), Bo Petersen (salgschef i MENY), Henrik Eriksen (købmand i MENY), René Clausager (Min SPAR), Pia Søgaard (HR konsulent) til stede for at tale til de fremmødte, inden der var personlige samtaler.

Glæde over samarbejde med jobcentret

MENY-købmand Henrik Eriksen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I forbindelse med eventet talte Fredericia AVISEN med den kommende købmand i MENY, Henrik Eriksen, der sagde følgende:

“Der er ingen af de fremmødte, der er garanteret noget job, men det giver muligheden for at komme til samtale og give os det personlige indtryk af dem,” sagde Eriksen og kom ind på samarbejdet med Jobcenter Fredericia:

“Det er rigtig stærkt, at vi kan være samarbejdspartnere på den her del, og det glæder mig, at vi kan være med til at hjælpe jobcentret på den her måde,” fortalte Eriksen, der også talte til de fremmødte, hvor han introducerede sig selv og blandt andet også sagde følgende:

“Det vigtigste for mi er lysten til at arbejde. Der er mange parameter, hvor man skal bruge lyst i det her, og med lyst er vi nået langt. Vi er er rigtig meget styret af lyst, og det er en af de essentielle ting for mig ved mine medarbejdere.”

SPAR-købmand kender allerede de lokale

SPAR-købmand René Clausager. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Den kommende SPAR-købmand, René Clausager, er ikke bosiddende i Fredericia, men han føler allerede, at han har et godt tag på på de lokale tæt på SPARs adresse på Prangervej.

“Jeg er sønderjyde, så jeg er ikke lokal, men huset er til salg, og jeg er klar til at flytte til Fredericia. Jeg har oplevet mange venlige mennesker i nærområdet af butikken, som har lånt mig det ene og det andet, så de kender mig allerede derude. Det er dejligt, og det har ikke skræmt dem,” sagde René blandt andet.

Jobcentret: Det giver fantastiske karrieremuligheder

Hos Jobcenter Fredericia glæder man siger over samarbejdet med SPAR og MENY.

“Vi har et tæt samarbejde med virksomheder, og vores samarbejdspartner Business Fredericia, der har et stort virksomhedsnetværk, som vi er i kontakt med. Det er også hovedsagen til, at vi i dag har de fantastiske karrieremuligheder, som Dagrofa er kommet med her,” sagde teamchef, Hans Christian Nørlyk.

Business Fredericia glæder sig over den gode historie

John Pagaard fra Business Fredericia. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Vi er fra Business Fredericias side glade for, at lokalerne på Prangervej nu får en købmand, og jeg glæder mig også over, at MENY kommer til byen, og så ovenikøbet med en lokal købmand, som jeg personligt kender. I 2020 skal vi have tiltrukket 80 nye virksomheder til byen, og det er MENY og SPAR dejlige eksempler på,” sagde projektkonsulent i Business Fredericia, John Pagaard og fortsatte:

“Jeg elsker gode historier, dem har vi heldigvis mange gode af i Fredericia for tiden. Lige fra Google, PFA og DLG, men ikke mindst dem vi er her for i dag. Det har en afsmittende effekt på hele kommunen,” fortalte Pagaard, og sluttede med at give fire gode råd til samtalen, som var smil, giv fast håndtryk, vær imødekommende og vær nysgerrig.

Efter oplæggene til forsamlingen på de 45 potentiale SPAR og MENY-medarbejdere var det tid til personlige jobsamtaler for de fremmødte, der gik der fra med håb om en karrieremulighed hos SPAR og MENY.

Annonce