Hver fjerde udeboende dansker i alderen 18 til 25 år har ikke en indboforsikring og op mod hver tiende er slet ikke klar over, om de har en indboforsikring. Det viser en ny undersøgelse udarbejdet af analysevirksomheden Epinion. Tallene tegner et billede af, at en stor del af de unge ikke er klar over, hvilke konsekvenser det kan have for deres økonomi, hvis de fravælger en indboforsikring.

– Det kommer bag på os i Spar Nord Fredericia og Middelfart, at unge fravælger indboforsikringen eller slet ikke er bevidste om, hvorvidt de har en, når de flytter hjemmefra. Det kan have alvorlige konsekvenser for deres økonomiske fundament, siger finanstrainee Lars Mikkelsen i Spar Nord Fredericia.

Et lignende billede tegnede Forsikring & Pension allerede i 2013, hvor hver tredje mellem 21 og 24 år ikke var forsikret og på kollegierne var det hele 6 ud af 10. Direktør i Privatsikring Mads Foged mener, at tendensen blandt de unge er bekymrende:

– Vores indtryk er, at mange studerende fravælger indboforsikringen, fordi de ikke vil bruge SU’en og pengene fra studiejobbet til at forsikre de ofte relativt få ting, de har på deres kollegieværelse eller i deres lejlighed. Mange overser desværre, at en indboforsikring også indeholder en ansvarsforsikring. Hvis udeboende unge står uden en ansvarsforsikring, kan det have store økonomiske konsekvenser for dem, især hvis de kommer til at volde skade på andre eller andres ting.

En forsikring til studerende
For mange studerende kan det være svært at danne sig et overblik over, hvordan de bedst forsikrer sig til den mest fornuftige pris, og samtidig hvilken betydning det har, hvis de fravælger en ordentlig forsikring. Det ønsker Privatsikring at gøre op med og lancerer derfor en ny studieforsikring skræddersyet til studerende på en SU-berettiget uddannelse.

– Den nye studieforsikring er tilpasset de studerendes behov på en sådan måde, at det eksempelvis er nemt at inkludere en sambo i forsikringen, hvis flere studerende bor sammen. Derudover dækker forsikringen også over en ansvarsforsikring, en ulykkesforsikring og en rejsedækning, så de unge ikke behøver at købe en separat rejseforsikring ved rejser, siger Mads Foged.

Om Privatsikrings studieforsikring
Privatsikrings studieforsikring tilbydes til unge mellem 18 og 29 år, der er indskrevet på en SU-berettiget erhvervs- eller videregående uddannelse og bosiddende i en leje- eller andelsbolig. Forsikringen omfatter både en indboforsikring, en ulykkesforsikring og en rejsedækning. Det er derudover et krav, at den studerende har en NemKonto hos et af de pengeinstitutter, som Privatsikring samarbejder med. Den studerende kan tidligst oprette forsikringen 6 måneder inden studiestart.