Spar Nord har i dag aflagt regnskab for 1. halvår af 2020 med en bundlinje, der lyder på 255 millioner kroner efter skat. Bankens ledelse betegner resultatet som tilfredsstillende, når det ses i lyset af COVID-19-situationen.

Fra Direktør i Spar Nord Lillebælt Torben Ploug lyder det i en kommentar til regnskabet:

– COVID-19-krisen satte i høj grad sit præg på årets første kvartal, mens vi i andet kvartal har oplevet en mere positiv udvikling. Vi har eksempelvis set, at aktiemarkedet har rettet sig efter de voldsomme fald, vi oplevede i marts. Og nu kan vi faktisk glæde os over, at det tabte er vundet tilbage, og det betyder, at kunder med penge i vores pensions- eller opsparingsprodukter i dag står med et fornuftigt afkast for året.

Torben Ploug hæfter sig også ved, at aktiviteten hos privatkunderne er stor. Det ses blandt andet på, at der bliver handlet huse, sommerhuse, investeret og planlagt pension i stor stil. Området oplever også stor tilgang af nye kunder og det medfører travlhed i banken.

Næsten alle kunder har fået ”ja”

Torben Ploug glæder sig også over, at langt de fleste kunder – både privatkunder og virksomheder – har en økonomi, som indtil videre har været modstandsdygtig over for det økonomiske tilbageslag fra COVID-19.

– Krisen har selvfølgelig påvirket mange af vores kunder negativt, men vi har kunnet sige ja til næsten alle de forespørgsler, vi har fået fra kunderne om ekstra likviditet og andre COVID-19-relaterede foranstaltninger, uddyber Torben.

Han tilføjer, at der stadig er stor usikkerhed om de langsigtede konsekvenser af den økonomiske nedgang, som COVID-19-krisen har medført.

Forventninger til 2020

Ved indgangen til 2020 forventede Spar Nord et samlet resultat i niveauet 625-825 millioner kroner efter skat. Som en konsekvens af COVID-19-krisen valgte Spar Nord dog i marts midlertidigt at suspendere sine finansielle forventninger.

På baggrund af udviklingen i 2. kvartal forventer Spar Nord, at resultatet for hele året lander på 350-440 millioner kroner efter skat. Den forventning bygger blandt andet på de seneste måneders positive udvikling på de finansielle markeder samt en positiv udvikling i bankens rente- og gebyrindtægter. Dertil kommer, at Spar Nord også har gennemført en række tiltag for at reducere bankens omkostninger.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer