Der er nu åbent for udbetalingen af de indefrosne feriepenge, og det åbner samtidig en mulighed for, at landets svindlere kan lykkes med deres forehavende. Det forudser Spar Nord i Fredericia, som igennem flere år har oplevet, at svindlere benytter sig af aktuelle emner som dække for deres forsøg på at franarre danskerne deres NemID-oplysninger.

I den kommende tid kan rigtig mange danskere se frem til at få lidt ekstra penge på lommen. Frem til 1. december 2020 er det muligt at søge om at få udbetalt de indefrosne feriepenge. Men glæden over det økonomiske boost i efteråret betyder samtidig, at kriminelle med altovervejende sandsynlighed vil bruge feriepengene som anledning til svindel. Det forudser Spar Nord i Fredericia, der igennem flere år har oplevet, at svindlere benytter aktuelle emner som dække for deres svindelforsøg.

– Det er ikke længere de oplagte historier om en stor arv fra en ukendt onkel skrevet på dårligt engelsk, som svindlerne gør brug af. De er blevet mere professionelle og er meget vedholdende, når de forsøger sig med svindelnumre. Folk skal derfor være opmærksomme i forbindelse med udbetalingen af feriepengene, siger direktør i Spar Nord i Fredericia, Torben Ploug.  

Ifølge Spar Nord viser al erfaring, at svindlerne eksempelvis vil påstå, at der er problemer med udbetalingen af de ansøgte feriepenge for på den måde at franarre ofrenes NemID-koder, som giver adgang til deres netbank.

Spar Nord forudser, at svindlerne højst sandsynligt vil udgive sig for eksempelvis at være fra Udbetaling Danmark. Her vil de måske via sms og mail påstå, at der er problemer med udbetalingen af feriepengene og påstå, at de ved at få udleveret NemID-oplysningerne kan hjælpe med udbetalingen. Det kan også være med fupopkald, hvor de vil hjælpe med udbetalingsprocessen og derigennem franarre NemID-koder.

Tidligere har det især været den ældre del af befolkningen, svindlerne har gået efter, men i forbindelse med udbetalingen af feriepenge er alle modtagere potentielle mål for svindelforsøg.

Oplys aldrig dine NemID-oplysninger
Spar Nord i Fredericias helt klare budskab er, at myndigheder, banker, Nets, politiet eller kommunen aldrig vil kontakte en borger direkte på sms, e-mail eller over telefonen og bede om at få personfølsomme oplysninger såsom NemID-koder oplyst. Derfor skal man under ingen omstændigheder give sine informationer ud, hvis man skulle være så uheldig at blive kontaktet af svindlere.

– Vi opfordrer på det kraftigste til, at man aldrig udleverer NemID-oplysninger. NemID er for dig, og ingen myndighed vil på noget tidspunkt kontakte dig direkte og bede om så personfølsomme oplysninger, forklarer Torben Ploug.

Har man mistanke om svindel, skal man ifølge Spar Nord bede om personens navn og derefter selv ringe til myndighedens hovednummer og spørge efter vedkommende. På den måde kan de be- eller afkræfte, om der er tale om snyd. Skulle skaden være sket, og man har givet sine oplysninger ud, skal banken og Nets kontaktes hurtigst muligt, så både NemID og diverse konti kan blive spærret.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer