Spar Nord Fonden har doneret 24.000 kroner til en hjertestarter, som er kommet op at hænge i børnehaven Arken. Det var en stolt afdelingsdirektør Torben Ploug, som i dag havde besøg af børnehavebørn i bankens lokaler på Ryes Plads. 

Arken er en privat daginstitution med ca. 68 børn i alderen 0-6 år. Arken har eksisteret siden 1955, og pr. 1. marts 2013 blev den privatiseret.

Der spises frugt og slappes lidt af. Børnene er lige ankommet.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Pr. 19. marts 2018 har de nu fået en hjertestarter i Arken, som kommer hele Fuglekvarteret til gode.

”Vi ville rigtig gerne have en hjertestarter til lokalsamfundet, og de har i Arken så været ude at finde nogen penge til det. Det er her vi via Spar Nord Fonden er trådt til for at hjælpe,” siger Spar Nords afdelingsdirektør i Fredericia, Torben Ploug, til Fredericia AVISEN og kommer ind på grunden til, at valget af doneringen er faldet til netop Arkens hjertestarter:

”Vi synes, at det kunne påvirke rigtig mange mennesker, og derfor er vi gået ind og dække finanseringen af hjertestarteren. Da Arkens ansøgning ramte os, faldt valget også på dem.”

Der spises frugt og slappes lidt af. Børnene er lige ankommet.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Hjertestarter er godt for lokalsamfundet

Doneringen fra Spar Nord Fonden vækker glæde hos Daginstitutionen Arken, der også glæder sig på lokalsamfundets vegne.

”Det betyder rigtig meget. Det giver en sikkerhed, at hjertestarteren er der. Det er samtidig også god reklame for os, at den er der,” fortæller Pia Svendsen, der er pædagog i Arken, og fortsætter:

”Det er også rigtig godt for vores lokalsamfund, at vi nu får en hjertestarter op her. Det giver som sagt både en sikkerhed til os selv, men også til resten af området omkring Arken.”

Børnene får leget førstehjælp ind

I forbindelse med hjertestarteren kommer op at hænge i Arken, har et hold af børn været inde hos Spar Nord på Ryes Plads for at modtage førstehjælpsundervisning i børnehøjde.

Spørgsmålet er så, hvordan lærer man børn førstehjælp?

”Ved at lege det ind,” lyder det kortfattede svar fra instruktør Torben Jensen og fortsætter:

”Pga. alderen er det begrænset, hvad man kan lære dem, men man kan lære dem de mest gængse ting som at ringe 112.,” forklarer Torben Jensen og kommer ind på, hvordan det er at undervise børn:

”Man skal motivere dem anerledes, men børnene stiller ikke så mange spørgsmål og gør bare, hvad der bliver sagt, så det er egentlig meget nemt,” lyder det fra Torben Jensen.