Snart hedder adressen ikke længere Sjællandsgade 33 for Spar Nord. Fra marts 2022 skifter de Fredericia og Middelfarts midtbyer ud med en placering lige ved motorvejsafkørsel 59.

Samfundet har været under stor udvikling de seneste mange år, og det er en udvikling som Spar Nord gerne vil komme i forkøbet.

Direktør, Torben Ploug. Spar Nord Lillebælt.

De fleste banker ligger ikke længere inde med kontanter, og kundernes behov har ændret sig. Derfor pakker Torben Ploug og hans team deres ting sammen og tager dem med til Snoghøj, hvor Spar Nord Lillebælt bliver til virkelighed. De to filialer i henholdsvis Fredericia og Middelfart bliver til én samlet enhed med flere kompetencer samlet under samme tag.

Tiden er løbet fra banker i midtbyen

-Vi flytter ud til afkørsel 59 ud under privathospitalet. Vi laver et nyt finanscenter derude, der dækker hele Lillebælt. Vi samler vores folk derude, lige midt i området, siger direktør Torben Ploug.

– Det har vi valgt, for da vi åbnede i 2005 og 2006 var der meget kontanthåndterning og kunderne gik til. Men her 16 år efter må vi konstatere, at vi har ingen kontanthåndtering mere – og kunderne kommer kørende til. Så det betyder mere at man kan komme hen til os og at der er parkeringspladser. Kunderne forventer mere når de møder os, så vi har brig for at have de bedste rammer til det, hvis vi vil være up to date, fortsætter Torben Ploug.

Det er ikke første gang, at en bank flytter ud af byen, fortæller bankdirektøren, men det giver rigtig god mening, forklarer han.

– Før i tiden trak bankerne folk til midtbyen, det gør vi ikke mere. Desuden er vi også lukket klokken 16, så det passer heller ikke med at ligge i midtbyen. Som jeg ser det er det ikke længere os der skal være i midtbyen, der skal være nogle forretninger eller caféer i stedet, siger Torben Ploug.

Fremtidens Spar Nord bliver bygget

Når Spar Nord samler deres aktiviteter i Snoghøj er det med et ønske om at ramme fremtidens behov.
Tilgængeligheden betyder mere – og rammerne skal være til at hjælpe kunderne med de udfordringer der måtte være.

– Det, at vi bliver 20 i stedet for at være 10 mand, det gør at vi kan udveksle kompetencerne endnu bedre. Vi går også ud og ansætter et par stykker mere, så vi opruster. Det betyder, at når kunderne har nogle svære ting, de skal have løst, så har vi kompetencerne in house i stedet for at vi skal hente det udefra, siger Torben Ploug.

Torben Ploug mener ikke, at tiden er løbet fra bankerne, blot fordi der ikke længere er kø hver uge for at hæve kontanter. I stedet forlanger kunderne noget andet af banken.

– Jeg tror ikke tiden er løbet fra bankerne, men jeg tror det bliver en kombination. Vi kan se, at webmøder fylder mere og mere, så jeg tror at nogle ting bliver klaret på den måde, men når folk skal købe hus, skal have gennemgået pension eller andre større ting, så oplever vi, at folk rigtig gerne vil møde op fysisk. Det er der man har brug for at komme hele vejen rundt, forklarer han.

– Det her er vores måde at rebrande os selv på. Vi vil fortsætte den udvikling vi har gang i på det private marked, men vi skal også fortsætte på erhverv. Det her er den fysiske placering af fremtidens Spar Nord, lyder det afslutningsvist fra Torben Ploug.