Fra en central placering til en tæt på motorvejsafkørsel 59. Det er faktum for Spar Nord Lillebælt, der i marts slog dørene op på deres nye lokation, der ligger på Bødkervej 3 i Fredericia.

To afdelinger er blevet samlet under en. Spar Nord Lillebælt dækker over både Fredericia og Middelfart, og der er en særlig grund til, at de nu er én filial.

– Vi har fået fantastiske rammer ved afkørsel 59, og vi ser Fredericia og Middelfart hænger sammen. Broen samler os, og det vil vi være en del af. Begge byer vækster, og det ønsker vi også at være en del af, og derfor tilvælger vi begge ved at lægge os midt imellem, siger afdelingsdirektør, Torben Ploug.

Siden 2005 og frem til marts 2020 lå Spar Nord i Sjællandsgade i Fredericia med udsigt til Ryes Plads, og at en central beliggenhed nu er skiftet ud med en tæt på motorvejen, er naturligt.

– Kunderne er positive og mange har sagt, at bankerne ikke skal være i gågaden – der skal være butikker og restauraunter. Der er vigtigt med parkeringsplads, og det har vi her, siger Torben Ploug.

Tidligere lå fitnesscentret Loop i Spar Nord Lillebælts lokale, der er blevet forvandlet til en moderne bank.. Foto: AVISEN

Selvom placeringen ikke længere er midt inde i byen ændrer det ikke på, at man kan tage en tur i banken.

– Man kommer endelig og åner døren og ser lokalerne, tager en kop kaffe og tager en snak, forklarer Ploug. 

En af de særlige ting ved Spar Nord er deres fond, der gør det muligt for foreningerne at søge midler hos dem.

– Det er en del af vores økosystem, at pengene vi tjener til dagligt, går tilbage til lokalsamfundet igennem Spar Nord Fonden og det er vigtigt både for os som identitet at drive byen vi bor og skabe vækstmuligheder for virksomheder, og der spiller foreningerne en stor rolle, fortæller Torben Ploug.