Det er med glæde og stolthed, at Fredericia Kunstforening nu kan præsentere Danmarks mest kendte og anerkendte klassiske guitarvirtuos Kaare Norge.

Siden Kaare Norges fokus og passion omkring maleriet opstod, har han vist, at han besidder egenskaber som nærvær, nysgerrig, iagttagende og formår at få oprigtighed ind i sine landskabsmalerier, hvilket gør ham til en unik billedkunstner.

Det storslåede naturalistiske scenarie som er Kaare Norge inspirationskilde, efterlader et dybt indtryk og med sin udprægede musiske sans komponerer Kaare Norge komponerer sig nærmest vej gennem landskabet og skaber nærvær på en rammende måde.

Kaare Norge lader sig inspirere af årstiderne og de konstant skiftende lysforhold, som indarbejdes i værkerne, hvor den sydlandske farveholdningen er præget af de rene, varme og temperamentsfulde komplementere farvetoner, og er med til at skabe en stemningsfyldt fuldendthed i værkerne.

Kaare Norge arbejder udelukkende i oliemalerier, og teknikken er med spartel som giver denne lidt rustikke struktur i hans arbejder.

På udstillingen kan samtidig opleves skulptør Søren Dujo

Multikunstneren Søren Dujo arbejder med bronze skulpturer, der langt hen ad vejen er menneskeskildringer, hvor der er lagt vægt på livets skønhed, glæde, små fortællinger og en naturalistisk gengivelse af menneskekroppen. Det er kunstnerens ønske at bringe lys og glæde ind i de rum, hvor hans værker stilles op.

Søren Dujos baggrund for skulpturens formforståelse ligger i akvarel og olie maleri. Han har modtaget mange års inspirerende undervisning af kunstmaler og tegner Peter Skjøtt i Aalborg og Kunstakademiet i Århus, og har i mere end 30 år arbejdet løbende med tegning og maleri.

Søren Dujo er et kendt ansigt indenfor både maleri og skulptur, også udover landets grænser, og han har endvidere arbejdet med gamle altertavler, som han har erstattet med nye farverige og “lysende billeder”.

Søren Dujo udstiller udelukkende sine bronzeskulpturer på denne udstilling.

Alle interesserede er velkomne til fernisering på udstillingen fredag den 17. august kl. 17.00 i Kulturcenter, Kongensgade 111, 7000 Fredericia, hvor begge kunstnere vil være tilstede.

Kaare Norge kan efterfølgende opleves ved en koncert i Tøjhuset i Fredericia samme aften kl. 19.00. Billetter kan rekvireres via www.tojhuset.dk

Udstillingen i Kulturcenter, Kongensgade 111 løber til og med søndag den 2. september. Åbningstider: www.fredericiakunstforening.dk. Fredag den 31. august på Kulturnatten dog åbent til kl. 22.00!