Spændende historisk udstilling i Jutlander Bank

Fortiden betyder generelt meget for bygningen i almindelighed, men i særdeleshed for Christian Jungmark.

0

Det var en pavestolt afdelingsdirektør for Jutlander Bank, Christian Jungmark, der modtog en e-mail fra Løveapotekets apoteker Lene Landsgrav. Den gamle kobberkedel vender hjem til den ikoniske og tidligere apoteksbygning i Danmarksgade 19. 

Christian Jungmark, afdelingsdirektør Jutlander Bank. Foto: AVISEN.

Det er ikke helt på niveau med Landsoldaten, men vi er absolut højt oppe på den historiske stige. Vi har fået kobberkedlen hjem, der har hængt  de sidste to år på Løveapotekets adresse i Jyllandsgade, men nu hvor de flytter, kunne Lene Landsgrav kun tænkte på et sted at sende kobberkedlen hen – og det var hjem til Danmarksgade 19, fortæller Christian Jungmark og fortsætter: 

Møntsamling fundet i 1974. Mønterne går tilbage til det 16. århundrede.

Den hører hjemme her. Jeg vil næsten sige, at for mig er det nok det meste kendte ved apoteket her. Jeg kom til Fredericia i 1990, og som kunde i apoteket har jeg flere gange undervejs altid bemærket, at den hang her, når man kom ind. Den var blikfang, men også bare det at man kunne få et glas vand. Nu er den kommet hjem.

Fortiden betyder generelt meget for bygningen i almindelighed, men i særdeleshed for Christian Jungmark. 

Jutlander Bank udstiller historien.

I 2018 manglende der noget, da vi overtog bygningen, så det betyder meget, at den er retur. Hele bygningen er i sig selv historisk, og der er så mange fine elementer, der fortæller, hvilket sted, det er og har været. Det er alt fra morter, flasker, pengeskabe, maling – og ja bygningen er helt speciel.

Alle er velkomne til at kigge forbi og se de mange gamle apotekergenstande, som Jutlander Bank har udstillet.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer