Fredericia AVISEN elsker dyr og gode historier! En gruppe fuglespottere har gjort noget af et fund i både kikkert og teleskop. Fem spækhuggere, en almindelig delfin og en gruppe på otte hvidnæser, som er en sjælden delfinart, er blevet spottet nær Skagen.

Det er ikke noget i sig selv, at der kommer besøg af hvaler i Skagerak, men det er meget specielt, at der kommer hele tre arter udover marsvinet, som er særdeles velkendt i Lillebælt og Skagen. Vi har en direkte linje til, Det Grå Fyr – Fuglestation og taler med Stationsleder Simon Christiansen.

Spækhugger, dog ikke fra Skagerak

“Nogle af de frivillige, som var her i går havde først spottet en flok spækhuggere ude ved Grenen. Det er faktisk anden gang i år, at der er spækhuggere. I går var der meget roligt vejr, hvorfor mulighederne er større for at kunne se hvaler. Det specielle var, at det var fire hvalarter. Først marsvin, som er her tit, og så har vi for tiden en almindelig delfin inde i Skagen Havn, den har været her snart i to måneder. De to andre arter, der blev fundet den dag. var så spækhuggerne, og en flok hvidnæsedelfiner. Hvidnæserne er faktisk den mest almindelige hvalart, vi har i Danmark efter marsvinene”, siger Simon til Fredericia AVISEN.

Et af mine yndlingsklip fra Youtube, er da to lystfiskere får besøg af spækhuggere på en stille og rolig fisketur. Selvom der skal meget til at slå jordnære fiskere ud, bliver den ene dog noget utryg ved nærmest at have de store tandhvaler svømmende rundt om jollerne. Som den ene fisker tørt konstaterer, “det er verdens farligste fisk”, så det er nogle store hvaler, der optræder i videoen fra 7. maj 2013 filmet af thyfisker.dk.

“Skagen er det bedste sted for at se hvaler, det er fordi vi har både Kattegat og Skagerak, og hvalerne runder her, når de kommer. Udover marsvin, så er de andre hvaler sjældne her”, siger Simon.

Når vi nu har stor fornøjelse af marsvinene i Lillebælt og har haft besøg af et øresvin som er i delfinfamilien bliver jeg nødt til at spørge om, vi kan forvente spækhuggerne i Lillebælt.

“Chancen er ikke så stor, fordi at de svømmer sådan set ud i Skagerak, de blev fundet ude ved Grenens spids, og sidst de blev set. var ved Solnedgangskiosken i Gammel Skagen. Så de er sådan set ude i Skagerak, der er ikke så stor sandsynlighed for de kommer ind i Lillebælt”, siger Simon.

Richard Østerballe
Ulve fra Giveskud Zoo. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det virker som en samtale, der bare bliver ved med at give, da Simon krydrer historien med, at han også selv spottede den første ulv i den øverste del af Jylland. Men vi takker for samtalen og de mange gyldne vidende ord fra Simon, og igen er jeg bekræftiget i, hvor fantastisk naturen omkring Danmark er.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere