Social- og Sundhedsskolen Fredericia, Vejle og Horsens har afholdt et online AMU-kursus omkring omgsorg, pleje og praktisk hjælp i forbindelse med Covid-19. Det er ikke sidste gang, at skolen afholder det, fortæller afdelingsleder for EVI, nye uddannelser, Anette Junker Hansen.

Covid-19 har ændret på dagligdagen, men i stedet for har SOSU-skolen tænkt ud af boksen og holdt Covid-kurset online.

“Det havde selvfølgelig været sjovere at være på skolen, hvor man får det sociale, men når det nu skulle være, er det godt, at det kan gøres online,” siger Nadja Mikkelsen, der er en af kursusdeltagerne, til Fredericia AVISEN.

Kurset handlende grundlæggende om, hvordan man håndterer hygiejne, hvordan man omgåes ældre, ergonomi og lignende i forbindelse med Covid. De værktøjer glæder Nadja så over at have fået.

“Jeg får et bevis på, at jeg har deltaget i kurset og det gør, at jeg kan komme ud til en arbejdsgiver og være ferieafløser som ufaglært. Det gør det også nemmere, hvis jeg søger ind på uddannelsen som social- og sundhedsassistent,” forklarer Nadja, der netop overveje at tage uddannelsen:

“Det er bestemt i overvejelserne, men min plan gik lidt i vasken med Corona, da vi skulle have en baby mere. Jeg havde planlagt, at jeg kunne tage grundforløbet inden babyen kom, men så kom Corona. Nu må vi se, hvornår det ellers passer ind,” siger Nadja.

Gode tilbagemeldinger

Fra SOSU-skolens side har man modtaget evalueringer fra kursisterne, og de har vist sig at være positiv.

“Vi synes sammen med arbejdsmarkedets partere, efteruddannelses valget på skolen og FOA, at det kunne være et godt alternativ i den her situation. Vi fandt nogle elementer, der er med, og vi har haft det første hold igennem. Der er mange nye ting i det for os, men man kan se, at kursisterne har synes det har været godt. De kan godt lide strukturen med, at man hverdag møder ind sammen virtuelt. Selvom det er online, så kan man sagtens sidde sammen online og lave gruppearbejde,” fortæller Anette Junker Hansen.

Kursisterne fortæller, at dele af kurset har været svært, men ikke desto mindre bestod alle den afsluttende prøve. 

“Det er ikke sidste gang vi prøver det. Nogle kursister har haft nemmere ved at have det online end at sidde i en klasse. Så selvom det er en uvant situation for os alle, er der kommet noget godt ud af det,” siger Anette Junker Hansen.

Næste gang Social- og Sundhedsskolen afvikler onlinekurset “Omsorg, pleje og praktisk hjælp Covid-19” er d. 3-4. juni samt 9.-11. juni. Man kan læse mere om kursets mål ved at klikke her.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer