Fire elever på Social- og Sundhedsskolen på 6. Julivej vil oprette en gruppe for tidligere prostituerede.

Det et emne, som man ikke rigtig snakker om. Det vil Sarah, Jette, Laila og Christine lave om på, da de har fået en idé til at skabe en slags samtalegruppe for tidligere prostituerede.

Vi mødtes med de fire elever på SOSU-skolen, hvor vi fik en snak om tankerne bag det. Da Sarah, Jette, Laila og Christine fik idéen kontaktede derfor Frivilligcenter Fredericia, som nu leder efter en tovholder til gruppen, og det må gerne være en tidligere prostitueret.

“Det er et tabuagtigt emne, som er spændende at arbejde med, fordi det er noget, hvor man kan gøre en forskel,” siger Laila.

Der findes grupper for kvinder, der har været udsat for vold i hjemmet, men der findes ikke grupper for tidligere prostituerede. Derfor mener de fire elever,  at en gruppe kan gøre en forskel.

https://www.eucl.dk/
Annonce

“Vi har haft kontakt til to ex prostituterede, som ønsker at være anonyme. De synes, at det var en god idé med en støttegrupper. Vi fik rigtig mange oplysninger af de to. Vi gik en tur på stranden med dem og fik talt med dem i to timer,” forklarer Jette og kommer ind på, hvad de talte om:

“Vi havde en masse spørgsmål, som de svarede fint på. Det de ønskede var en gruppe, hvor de kan tale med ligesindede.”

De fire elever er alle færdige med deres uddannelse som Social- og Sundhedsassistent til maj næste år, og hvis muligheden byder sig, vil de ikke udelukke, at det er et emne, som de vil arbejde med i fremtiden.

Frivilligcenteret kommer til at lægge lokaler til gruppen, og har man lyst til at vide mere om gruppen for tidligere prostituerede kan man læse mere om det ved at klikke her.

Leave a Reply