På Social- og Sundhedsskolen i Fredericia har man, ligesom resten af Danmark, været nødt til at omlægge dagligdagen til en mere digital version. Samtidig er det vigtigt, at eleverne får den bedste uddannelse – for vi mangler dem ude i samfundet, ja faktisk hellere i går end i morgen. Det stiller store krav til underviserne – og ledelsen. Direktør Anne Mette Vind fortæller, at tydelig kommunikation er det vigtigste i denne svære tid.

“Det er meget anderledes end det plejer at være”, indleder Anne Mette samtalen, da hun bliver spurgt ind til at være leder på en sundhedsuddannelse i denne tid. “Vi har meget fokus på at vi får så mange færdiguddannet som muligt. Skolen skal køre videre. Så det første vi arbejdede med var at få en planlægning for alt vores undervisning. Det der er meget specielt er jo, at vi alle sammen sidder hjemme, så det der med at få informationer ud til alle medarbejdere er svært”, fortsætter hun.

“Lige da vi fik beskeden i hele landet, da Mette Frederiksen holdt pressemøde havde vi en klar ambition om at få klar information ud til medarbejderne, men også eleverne, så de vidste hvad de skulle de første dage. Så dukker der hele tiden mange spørgsmål op omkring hvordan vi håndterer forskellige ting, så jeg tænker det handler om hele tiden at handle på de ting der kommer ind”, fortæller Anne Mette.

https://demezamode.dk/
Annonce

“Så er tydelig kommunikation meget vigtigt”

“I en normal hverdag ved vi hvordan tingene fungerer, det er i vante rammer, men nu skal vi ligepludselig ændre alle de rammer for hvordan vi plejer at gøre tingene”, siger hun og fortsætter:

“Det hele er blevet til onlineundervisning. Vi følger skemaerne som de hele tiden har set ud, så har man to timer med farmakologi og medicinhåndtering, så har man stadig to timer med det. Vi var heldigvis meget digitale i forvejen, så alt vores undervisningsmateriale lå på en læringsplatform og forløbene er ens for alle hold. Så vi havde egentlig alt grundmaterialet – og så er det underviserne der skal tænke rigtig kreativt til hvordan de kan gøre deres undervisning anderledes, når de ikke er i samme rum som eleverne”.

Hvad med alt praksisundervisningen, hvordan løser man det?

“Der plejer at være meget praktisk undervisning i blandt andet sengestue, hvor man viser hvordan man gør ting. Det handler om nu at kunne gøre det på andre måder. Der har jeg set mange kreative løsninger fra vores undervisere. Nogle filmer noget de gør derhjemme og så laver de også anderledes oplæg end de ellers ville. De bruge de teknologiske muligheder og tegner og fortæller. Så har vi brugt meget Microsoft Teams hvor eleverne er på og kan stille spørgsmål undervejs. Vi kører også stadig med gruppearbejde, det er også bare elektronisk”, forklarer Anne Mette.

“Alt det tekniske har selvfølgelig fyldt meget. Vi har også en skoleansvarlig for alt vores IT, han har spyttet nogle vejledninger ud”, lyder det med et grin fra Anne Mette Vind, direktør på Social- og Sundhedsskolen i Fredericia.

Hvordan har medarbejderne taget imod det her?

“Jeg synes de har taget rigtig godt imod alle informationerne. Alle har været klar over, at det er en ekstraordinær og særlig situation vi står i. Jeg synes faktisk, at alle har teamet godt op omkring opgaven. Jeg er meget imponeret over hvordan folk har reageret på det. Jeg tænker faktisk, at det er noget af det vi også ser ude i samfundet med samfundssind, det ser vi også her på arbejdspladsen, hvor der er nogen der yder en kæmpe indsats i tiden”, fortæller hun.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer